24 Ноември, 2024

Зимно мезе

Зимно мезе

Рецептата е част от конкурса „Зимна кулинарна приказка“

Необходими продукти за 2 порции:

650 г свински гърди с кост
1,5 л зелев сок
1 с.л. Пикантина
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер (или подправки по ваш вкус)

Начин на приготвяне:

Свинските гърди се накисват във вода, за да няма кръв в тях. След което се варят в зелевия сок, докато кокалът съвсем лесно се отдели от месото. Оставя се леко да се охлади и отцеди. След това всички подправки се смесват и добре се натриват в свинските гърди. Трябва да се охлади добре в хладилника и зимното мезе е готово.
Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене