7 Декември, 2025

Aрабска яхния с нахут, домати и пуешки гърди

Aрабска яхния с нахут, домати и пуешки гърди

Рецептата е за две порции

Продукти:

200 г домати на кубчета

лимон

4 стебла кориандър

сол

200 г филе от пуешки гърди

1 червен лук

1 ч.л. хариса

400 мл пилешки бульон

черен пипер

2 с.л. зехтин

250 г нахут

Приготвяне:

Стъпка: 1

Изплакнете нахута със студена вода и отцедете.

Стъпка: 2
Нарежете на ивици пуешкото филе.

Стъпка: 3
Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета.

Стъпка: 4
Загрейте олиото в тенджера, запържете пуешкото и лука на средна температура за 3 минути. Подправете със сол и черен пипер.

Стъпка: 5
Сложете домати, нахут, бульон и люта паста хариса в тенджерата, покрийте, и след като заври, оставете на слаб огън за около 5 минути.

Стъпка: 6
Междувременно измийте зелените подправки, подсушете и откъснете листата. Изцедете сока на лимона.

Стъпка: 7
Oвкусете яхнията със сол, черен пипер, 1-2 с.л. сок от лимон и поръсете със свежите подправки.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза