25 Ноември, 2024

Aрабска яхния с нахут, домати и пуешки гърди

Aрабска яхния с нахут, домати и пуешки гърди

Рецептата е за две порции

Продукти:

200 г домати на кубчета

лимон

4 стебла кориандър

сол

200 г филе от пуешки гърди

1 червен лук

1 ч.л. хариса

400 мл пилешки бульон

черен пипер

2 с.л. зехтин

250 г нахут

Приготвяне:

Стъпка: 1

Изплакнете нахута със студена вода и отцедете.

Стъпка: 2
Нарежете на ивици пуешкото филе.

Стъпка: 3
Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета.

Стъпка: 4
Загрейте олиото в тенджера, запържете пуешкото и лука на средна температура за 3 минути. Подправете със сол и черен пипер.

Стъпка: 5
Сложете домати, нахут, бульон и люта паста хариса в тенджерата, покрийте, и след като заври, оставете на слаб огън за около 5 минути.

Стъпка: 6
Междувременно измийте зелените подправки, подсушете и откъснете листата. Изцедете сока на лимона.

Стъпка: 7
Oвкусете яхнията със сол, черен пипер, 1-2 с.л. сок от лимон и поръсете със свежите подправки.

Сподели:

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура