Продукти:
200 г домати на кубчета
лимон
4 стебла кориандър
сол
200 г филе от пуешки гърди
1 червен лук
1 ч.л. хариса
400 мл пилешки бульон
черен пипер
2 с.л. зехтин
250 г нахут
Приготвяне:
Стъпка: 1
Изплакнете нахута със студена вода и отцедете.
Стъпка: 2
Нарежете на ивици пуешкото филе.
Стъпка: 3
Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета.
Стъпка: 4
Загрейте олиото в тенджера, запържете пуешкото и лука на средна температура за 3 минути. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка: 5
Сложете домати, нахут, бульон и люта паста хариса в тенджерата, покрийте, и след като заври, оставете на слаб огън за около 5 минути.
Стъпка: 6
Междувременно измийте зелените подправки, подсушете и откъснете листата. Изцедете сока на лимона.
Стъпка: 7
Oвкусете яхнията със сол, черен пипер, 1-2 с.л. сок от лимон и поръсете със свежите подправки.
Още от Магии в кухнята
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура