27 Декември, 2025

Aрабска яхния с нахут, домати и пуешки гърди

Aрабска яхния с нахут, домати и пуешки гърди

Рецептата е за две порции

Продукти:

200 г домати на кубчета

лимон

4 стебла кориандър

сол

200 г филе от пуешки гърди

1 червен лук

1 ч.л. хариса

400 мл пилешки бульон

черен пипер

2 с.л. зехтин

250 г нахут

Приготвяне:

Стъпка: 1

Изплакнете нахута със студена вода и отцедете.

Стъпка: 2
Нарежете на ивици пуешкото филе.

Стъпка: 3
Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета.

Стъпка: 4
Загрейте олиото в тенджера, запържете пуешкото и лука на средна температура за 3 минути. Подправете със сол и черен пипер.

Стъпка: 5
Сложете домати, нахут, бульон и люта паста хариса в тенджерата, покрийте, и след като заври, оставете на слаб огън за около 5 минути.

Стъпка: 6
Междувременно измийте зелените подправки, подсушете и откъснете листата. Изцедете сока на лимона.

Стъпка: 7
Oвкусете яхнията със сол, черен пипер, 1-2 с.л. сок от лимон и поръсете със свежите подправки.

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите