Необходими продукти:
400 мл течна сметана за готвене (сладка)
4 жълтъка
4 супени лъжици захар
ванилия на прах - по желание
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер жълтъците със захарта, докато побелеят. Отделно разбийте сметаната на твърд сняг. Смесете я внимателно с жълтъците и захарта. След това с помощта на шпатула с бавни движения разбъркайте всички съставки.
Изсипете сместа в алуминиев съд, покрийте с фолио и оставете във фризера най-малко за 3 часа, докато сместа се стегне добре - както сладоледа.
Сервирайте с пресни плодове, шоколадови парченца или ядки.
Поднесен с настъргана лимонова кора, сироп от вишни и стръкче мента сладоледът е истинско кулинарно изкушение.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене