7 Декември, 2025

Безмесно ястие за 20 минути

Безмесно ястие за 20 минути

Яхния от нахут със зеленчуци

Продукти:

За 3 порции

300 г нахут (сварен или от консерва)
1 червена чушка
2 моркова
1 глава лук
1 домат
½ чаена лъжица къри
½ чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица червен кимион
½ връзка магданоз
1 с.л. зехтин

Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на яхния от нахут със зеленчуци е подготовката на зеленчуците. Измивате ги, обелвате домата и нарязвате на парчета.

В тенджера изсипвате всички зеленчуци, добавяте 1 супена лъжица зехтин, както и 1 чаена лъжица сол и ⅓ чаена чаша вода. Задушавате за около 10 минути до омекване. Добавяте всички подправки и задушавате още за около 5 минути.

Добавяте към задушените зеленчуци и сварения нахут, като можете да ползвате както нахут от консерва, така и сварен от вас нахут.

Оставяте ястието да поври още около 5 минути, за да се овкуси добре. Преди сервиране поръсвате с прясно нарязан магданоз.

Добър апетит!

(topforma)
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза