Андрей Гюров: Отговорността за ново правителство е на БСП и на Радев, сценарият за разпределяне на средства стана скучен

Андрей Гюров, снимка: БГНЕС

Андрей Гюров, снимка: БГНЕС

„ИТН от самото начало на мандата не даваше сериозност. Ние бяхме готови за кабинет, направихме крачка встрани, но преговорите бяха прекратени по един сценарий, който стана скучен – за разпределяне на средства. ИТН синхронизира с действията на опозицията“. Това заяви депутатът от ПП Андрей Гюров пред БНТ.  

„Най-добре отговаряме с действията си. Кирил Петков направи нещо, което никой друг лидер не е показал – направи крачка встрани и каза, че за нас властта не е самоцел. На този етап още не сме говорили за персонални назначения. Предната седмица говорихме за законодателна и управленска програма. Един добър вариант е Асен Василев. Това ще бъде името, което вероятно ще предложим. БСП не обсъжда правителство в друг формат, освен досегашната четворна коалиция. Това е единият вариант, заради който се бави мандатът. Другият вариант е задържане на мандата. Отговорността е на БСП и на президента. Имаме готовност да говорим за състав на правителство. За съжаление, в този парламент няма реформаторско мнозинство. Никога не сме разглеждали институциите като бухалка и инструмент. В записа Христо Иванов цитира разговор с Тошко Йорданов“, каза още Гюров.