Атанас Атанасов: Докладът на ДАНС за машините е активно мероприятие, има руска намеса в изборите

Не вярва, че Кирил Петков и Божидар Божанов са оказвали натиск на Александър Йоловски

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

Заместник-шефът на ДАНС, изготвил доклада за машиното гласуване е Деньо Денев, заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов пред бТВ. 

„Научавам, че е предложен от ГЕРБ“, каза още той, като добави, че не знае дали този заместник „не е съвместен с ДПС“ и че „Борисов и Пеевски действат координирано“. 

Той коментира информацията, че Кирил Петков и Божидар Божанов са оказвали натиск и дори са отправили заплахи срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски да не обявява обществени поръчки с открити процедури, за да може средствата да се раздадат на определени хора.

Атанасов заяви, че не вярва това да е истина.

По думите му, в случая с машините „става дума за класическо активно мероприятие“. Според него има „намеса на руските служби в българския изборен процес“.

Атанасов коментира, че преди месец премиерът Николай Денков е поискал от ДАНС доклад за рисковете пред страната и още не го е получил, което е неизпълнение на заповед, за което Денков е трябвало незабавно да поиска оставката на шефа на ДАНС.

Съпредседателят на ДБ каза още, че купуването на гласове е най-широко разпространеното престъпление и че от ПП/ДБ са предали в МВР цяла папка със сигнали, но не е видял особена активност по тях.