Българския държавен елит като предателя Юда!

Ты, товарищ Путин, начальник – мы дураки!

Елит за чудо и приказ

Елит за чудо и приказ

Димитър Попов

„Путин не води война срещу Украйна, той е започнал Трета световна война. След Украйна идвате вие.“ Това каза украинският външен министър Дмитро Кулеба на посещението си в България. 
Човекът е дошъл да моли за оръжия или поне за морална подкрепа за неговия народ, който се бие за да запази държавата си от озверелия Путин. Дошъл е да напомни, че в една Световна война не може да се скриеш в храстите – или си на едната, или си на другата страна. 
Обаче 

в парламента го посрещнаха Гуньо и Гунчевица, 

дето пет пари не дават за Украйна. Те го сепнаха с неудобния въпрос - защо той е биел негрите в Донбас… И гордо се изпъчиха, за да ги види и на камерите онзи с рублите какви ги приказват. А край тях най-подлите, онези които за нищо на света няма да изпуснат властта и благата; които лицемерно внасят искания за военна помощ, а после забравят за тях, с престорено недоумение питаха Кулеба: „Ама ние още ли не сме ви дали оръжия на вас! Че ние нали им казахме…“ 
Червените пък дори не отидоха на тази среща, и слава богу, иначе току виж питали защо украинците още не са се предали, та да се възцари накрая мир, който главната миротворка в държавата така горещо бленува. 

Сигурен съм, че 

Кулеба в България се е почувствал като в Беларус 

Президентът Лука…Радев му обещава жилетки и Каинова прегръдка, премиерът Петков дава хуманитарна помощ, а депутатите го поздравяват с рождения му ден! А може да е чул из въздуха и радостните писъци на местните путински безумци: „Направи го…бомбардирай и нас! Ще ти дадем координати за високоточните ти гениални ракетки…“. Направо ми се смръзва кръвта, като си представя как Гуньо или Гунчевица стои до министерския съвет и орално насочва високоточните ракети срещу себе си, само и само Путин да улучи българската държава право в сърцето. Каква всеотдайност, каква лоялност към руската кауза! 
А на украинеца са му казали, че идва в братска страна, член на НАТО! 
И после се чудим защо българският народ и общественото мнение така неразбираемо били привързани към Путин и Русия. Ами тя рибата се вмирисва откъм главата, господа! И вече дълги години вони. Затова 61% харесваха Путин, а почти 54% твърдяха че Русия не ни заплашва с нищо, тя е братска страна и има най-великата армия в света. Гуньо и Гунчевица вмирисаха всичко от горе до долу, та сега съюзниците ни се държат за носовете като минават нашата граница. 
И все пак оптимизъм има. Народът май взе да проглежда. През февруари тази година русофилските издънки бяха паднали на 32%, а когато войната в Украйна стана много кървава, през април, путинофилите се стопиха на 25%. Пак са много, но сега поне 

има и обяснение за техния брой - то е медицинско

Психиатрите знаят, че всеки четвърти в България е луд за връзване. Изразът не е научен, а простонароден, естествено, психиатрите не употребяват такива термини. Те го казват иначе – всеки четвърти в България има нужда от психологическа или психиатрична помощ. Ако са прави, излиза че всеки четвърти е путинофил и всеки четвърти е за хапчета, а тъй като връзката между двете състояния е очевидна, излиза че българската здравна и политическа система вкупом са се провалили. 
С този вмирисан откъм главата политически елит, страхлив и раболепен пред Русия, ще берем голям срам години напред. А може да изядем и тоягата, кой знае. Защото никъде не е казано, че Путин е вечен, и никъде не пише, че 
нашите съюзници ще търпят дълго да им слагаме рога с Путин. Откакто ние сме член на НАТО те разбраха, че 

Юда не е измислен образ от Новия завет, а живее на Балканите

 А на война никой не търпи предатели.
Впрочем знаете ли онзи популярен израз на руски: Ты начальник – я дурак! Я начальник – ты дурак!
Това е съвсем краткото и синтезирано описание на загадъчния руски национален характер и на мистериозната руска душа. То означава, че властта е всичко, а без нея ти си нищо. Силата и само силата има значение. Ако я имаш, правиш с другите каквото си искаш: унижаваш, биеш, покоряваш. Има ли по-силен от теб – превиваш гръб и му целуваш краката. 
Първата част от тази варварска фраза напълно характеризира българския русофилски държавен елит, чиято колективна душа още живее в Сибир. Сякаш ги чувам как си повтарят непрекъснато: „Ты, товарищ Путин, начальник – мы дураки!“  Тези зависими хора, които нямат нито морал, нито капка патриотизъм, са се наместили в управлението на държавата и над 70 години тровят живота на цялата нация. Приведени и страхливи като полски мишки, те заслужават само едно – да бъдат най-сетне изметени от политиката изобщо. 
Слава богу че наскоро се задават избори и смяната на тази продажна и корумпирана проруска шайка може да започне още от днес. И в началото ще е въпросът:

 „Ти с кого си – с Русия или с НАТО и България?“

 А за по-голяма нагледност, въпросът може да се изпише като онзи от Втората световна война -  на плакат с войник на НАТО, който сочи с пръст срещу тях. 
Социолозите ни уверяват, че на този въпрос 65% от българите отговарят  „С НАТО сме“. За политиците обаче не казват нищо. Тях не са ги питали. Е, и без друго е ясно, че две трети от политическата класа е зависима от Русия - или защото е финансирана от там, или е компрометирани от руските служби, или става дума за чисти шпиони и агенти за влияние. 
Много е важно техните отговори на този въпрос да станат публично известни. Едва тогава всички ще разберат, че огромното проевропейско мнозинство от българите не е представено във властта. Вместо това там се е самонастанил проруски режим, когото никой не е избирал и никой не подкрепя. Заграбили са властта със задкулисни сделки и с руски пари, които лепнат като мръсно петно върху цялата нация, и ни плашат с руски ракети и с руски танкове. А истинската им цел е само една -  да отклонят България от Европа и да я върнат в азиатските степи!
Що за идиотизъм е все още да търпим такива хора на власт!?