Би Ти Ви сваля от ефир предаването на Мартин Карбовски

Медията няма да поднови договора с журналиста заради промени в програмната схема на телевизията

Мартин Карбовски

Мартин Карбовски

Предаването на журналиста Мартин Карбовски "Втори план" няма повече да се излъчва по Би Ти Ви. Договорът на предаването, което отразяваше съдбите и неволите на обикновените хора, изтича в края на годината, а от Би Ти Ви нямат намерение да го подновяват.

Името на журналиста бе свързано със скандали в публичното пространство през последните месеци. Един от тях е свързан с  дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз обвини Карбовски, че я е изнудване. Другият случай, при който името на Карбовски нашумя в социалните мрежи, бе през лятото в разгара на антиправителствените протести в София. Тогава журналистът публикува клип във фейсбук профила си, на който в силно приповдигнато настроение нарича "боклуци" хората, които затварят Орлов мост.

От ръководството на Би Ти Ви уточняват, че причините за спирането на предаването "Втори план" е заради промени в програмната схема на телевизията. Предвид, че телевизията вече има нов собственик - чешкият милиардер Петр Келнер, и нов главен изпълнителен директор - Любош Йетмар, се очакват и други промени в политиката на медията.