Бивш американски генерал с конспиративна теория: Пригожин е мъртъв или в ГУЛАГ, едва ли повече ще го видим

Евгений Пригожин

Евгений Пригожин

"Бунтовникът от Вагнер Евгений Пригожин е или мъртъв, или в някой от лагерите ГУЛАГ на Путин след проваления преврат", заяви бивш американски генерал в интервю за телевизия Ей Би Си.

Пенсионираният генерал Робърт Ейбрамс, служил като командир на американските сили в Корея, смята, че Пригожин най-вероятно е мъртъв и предположи, че никога повече няма да бъде видян публично.

Пенсионираният генерал заяви, че "той (Пригожин) или ще се укрие, или ще бъде изпратен в затвора, или ще се справи по някакъв друг начин, но се съмнявам, че някога ще го видим отново".

На въпрос дали смята, че Пригожин е все още жив, Ейбрамс отговори: "Аз лично не мисля, че е жив, а ако е жив, то той е някъде в затвора".

Пригожин беше един от доверените хора на Путин, но се превърна в мощна заплаха, която достигна своя връх с опита за бунт срещу военното ръководство на страната.

Предполагаемата среща между Путин и Пригожин след това е била "силно инсценирана", предположи Ейбрамс и добави: "Ще бъда изненадан, ако действително видим доказателство, че Путин наистина се е срещал с Пригожин".

БГНЕС припомня, че руските държавни медии съобщиха, че Пригожин е напуснал Русия и е заминал да живее в изгнание в Беларус след неуспешния преврат миналия месец, но оттогава лидерът на "Вагнер" не е виждан. /БГНЕС