Болница "Св. Анна": Полицаят е в медикаментозна кома, с тежко увреждане на мозъка

Полицейският служител, който пострада при катастрофата между служители на реда и нелегални мигранти в София, е с тежко увреждане на мозъка, в медикаментозна кома и на апаратна вентилация. Това съобщиха на извънреден брифинг от лечебното заведение, предаде БГНЕС.

Междувременно главният секретар на МВР и заместникът му подадоха оставки, обявявайки се, че са необходими законодателни промени, които да гарантират сигурността на полицаите и настояват за тежки наказания, свързани с престъпления като каналджийство и трафик на хора.

Полицаят е с тежка черепно-мозъчна травма, със сериозно увреждане на мозъка. Следващите дни ще са критични за живота му, заяви директорът на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

Той е със счупени кости на черепа, с голям вътрешномозъчен хематом. Извършена му е операци от екипа на д-р Стефан Николов, хирург, началник на Клиника по неврохирургия.

За него е направено всичко, което е по силите на българската медицина, увери д-р Близнаков.

В болница "Св. Анна" са настанени още шофьорът на буса и трима от мигрантите. Те са в много по-добро състояние.

Заради тежкото състояние на униформания е извикан и националният консултант по неврохирургия у нас проф. д-р Николай Габровски.