Борисов: Разумът казва да има стабилна евроатлантическа коалиция

"Направили сме грешки, поправяме си ги"

Бойко Борисов

Бойко Борисов

„Разумът казва: както ни подреди народът - вече за 5-и път, трябва да се направи стабилна коалиция между евроатлантически партии, за да се състави правителство.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Кърджали.

По думите му, без ГЕРБ не може да има правителство в следващия парламент:

„Приемаме, правят правителство без нас, правителство на малцинството - кой ще ни накара да им приемем бюджета? Отсега ви казвам, че правителство без ГЕРБ няма да може да се направи. Докато не видя казаното от Асен Василев надземно метро между Казанлък и Стара Загора като пари, вкарани в бюджета, няма да го приема! А към техните обещания ще прибавя околовръстните на София, Хасково, Кърджали, Пазардик. Питам, как ще работят по този начин, защо лъжат избирателите, как ще направя кворум?“

„Докладът на САЩ казва, че те са извършвали престъпления по служба, има поне 4 члена в Наказателния закон за тези престъпления.“ – добави той.

„Ако "Промяната" имаха малко акъл, щяха да надградят направеното. Пътя на влизане в Кърджали е кошмарен. Когато за първи път станах премиер, бяха направили Огледалото /Водното огледало, бел. ред./, но не го бяха платили. Ние ги платихме, над 100 млн. лв. След това - пазар, след това - стадион, после и отбора финансирахме. Ако не бяха "Промяната", щяхте да имате и баскетболна зала. Помните ли ОЦК когато не плащаше, вечерта отворих системата, за да платим заплатите. Половин час мога да изброявам заводите, които открихме тук. Оставихме парите да се направи ОВОС, и сега щеше да е готово Околовръстното.
Никой не попита как се финансира водачът на листата на ПП и ДБ тук Атанас Атанасов? Как се финансират? Много ясно - през "Нексо". Пеевски го няма, май има други олигарси вече да дърпат конците, допълни Борисов. Хубави или лоши, когато сме правили неща за смесените райони, Караянчева предупреждаваше, че ДПС щели да се хвалят. Хубаво или лошо, поне нещо се правеше. А сега, с тези от ПП-ДБ, с какво да се надпреварваме в направеното, попита лидерът на ГЕРБ.“  – каза още лидерът на ГЕРБ.

„От Освобождението тука не беше правена църква и манастир, Перперикон не беше пипан. Училищата, гимназиите, селскостопанската гимназия 16 милиона дадохме, това е общ резултат. Понеже видях на ДПС слогана за диалог, ето, имали сме с ДПС ползотворен диалог - правили сме го, за да имат хората добър живот.“ – посочи той.

„За две години не само нищо не са направили, - обраха хората с по 1 лев на литър бензин или нафта. Хората две години търпяха. Сега същите пари се обират през веригите за храни, сега готвят данък за бизнеса, - това е заради мълчанието и страха на медиите, защото те мълчаха. И затова се събраха 7 партии срещу нас, защото видяха, че ще ги пребием с разлика, затова почнаха да се събират да направят нещо.
Само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държавата, така и не се научиха как се управлява държавата. Да приемем, че социолозите са прави и имаме около половин процент разлика - "Промяната" са в пълна изолация, защото не могат с ДПС, не могат с Възраждане, с БСП не могат. А ние сме с всички.“ – продължи Борисов.

„Искам да сте сигурни в нас всеки ден, досега съм обиколил България, направили сме грешки, поправяме си ги. Важно е етническата толерантност да я пазим като зеницата на около си, затова и за първи път български мюсюлманин беше шеф на парламента (Вежди Рашидов, бел.ред.)“ – увери той. /БГНЕС