Борисов към Терзиев: Вместо да си гледа града, ми пише имейл... уплаши ли се?

Лидерът на ГЕРБ обаче не каза в прав текст дали ще продължават да крепят сглобката

Бойко Борисов, снимка:БТА

Бойко Борисов, снимка:БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи кратък, но достатъчно красноречив коментар по повод изпратеното до него писмо снощи от кмета на София Васил Терзиев, в което го кани на спешна среща, на която да обсъдят програмата за бъдещето на столицата. Както стана ясно по-късно поканата е била изпратена до всички лидери на партии в СОС. 

“Най-интересното, че в 19:30 часа, когато София гори получавам имейл от Васил Терзиев, че ме кани на среща. Какво, уплашихте се? Досега говорихте различни неща. В 19:30 часа вместо да си гледа града, ми пише имейл”, каза с известна ирония Борисов след като днешното пленарно заседание на Народното събрание се провали поради липса на кворум. 

Лидерът на ГЕРБ отново бе категоричен, че незабавни оставки трябва да подадат както шефът на Български футболен съюз Борислав Михайлов, така и спортният министър, а не шефът на МВР.

Според Борисов, ПП-ДБ са готови кабинетът да падне заради “Лукойл” и с недоумения коментира: “Как така заради този петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, готови са да се обединят с опозиционните уж партии - “Възраждане”, ИТН и БСП, и това да е по-важно от правителството.(...) “Лукойл” е частна компания, пряко подчинена на Кремъл и парите отиват натам. Че са правени нарушения, надявам се да стане ясно. Делян Добрев е във Вашингтон ще разкаже и покаже това, което говорим тук".

Многократно попитан да отговори с "да" или "не" дали ГЕРБ ще оттеглят подкрепата си за кабинета, ако от ПП/ДБ не се откажат от запазването на вноса на руски петрол, Борисов не бе конкретен.

"Защо не действаха така с газа, помните ли как се смени "Газпром" за една нощ, понесохме огромни щети. Каква е разликата между руския петрол и руския газ", попита политическият лидер