Борисов: При ротацията Мария Габриел става премиер, без министри от ДПС

Възможни са промени в кабинета

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днес по време на посещение в Бургас, че при ротацията на правителството през март ще бъде спазено споразумението и Мария Габриел ще заеме поста министър-председател. 
По този начин Борисов опроверга информациите, че може да стане премиер, предаде БНР. 

Относно смяната на министри Борисов коментира, че ще се обсъжда свършената работа от сегашното правителство и тогава ще се вземе решение за промени в кабинета.

Министри от ДПС няма да има, защото партията е заявила, че няма да участва пряко в управлението, каза още лидерът на ГЕРБ

Във връзка влизането ни в Шенген Борисов заяви, че е оптимист по отношение на приемането на страната ни по суша:

"С общи усилия – на държавата, на президента включително, можем за няколко месеца да направим така, че българите да ползват и сухопътната граница като шенгенска, зависи само от нас."

Той коментира и проверките в данъчните складове на „Лукойл Нефтохим Бургас“, които започнаха митнически служители от вчера: 
"Мисля, че проверката е нещо като висша форма на доверие от страна на държавата към тях. Единственото, което сме искали ние, е да не обслужваме интересите на Русия, свързани с такива огромни пари."

404 млн. лева ще бъдат инвестирани от държавния бюджет за общински проекти в Бургаска област стана ясно още при посещението на лидера н ГЕРБ Бойко Борисов. Средствата са осигурени, а проектите ще бъдат финансирани през следващите 3 години.