Борисов: В Русия става особено опасно

Или сядаме и правим коалиционно споразумение или е игра на “сърдитко Петко", коментира исканията на ПП лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи случващото се в Русия като "гражданска война", нещо "особено опасно", предаде БНР.

Пред кметовете и депутатите на ГЕРБ-СДС той коментира, че българските служби сега трябва да бъдат “изключително професионални” и подчерта, че на този етап е нужно да бъдат много внимателни, както и, че е нужна реформа, която да доведе до по-силни служби.

Откакто ГЕРБ не е на власт нищо не се е случило в нито един български град, а резултатите са хаос, инфлация и обедняване, посочи лидерът на ГЕРБ. По повод исканията на ПП-ДБ, Борисов напомни, че на този етап има само една декларация “Денков - Габриел”.

“Или сядаме и правим коалиционно споразумение или е игра на “сърдитко Петко””, посочи той.

Борисов обвини ПП-ДБ, че са “узурпиралицялата власт” и са започнали да готвят местните избори през това.

Вицепремиерът Мария Габриел посочи, че на този етап държавата повече от всякога има нужда да се работи за националноотговорен дневен ред и всеки опит за неговата подмяна ще бъде безмилостно критикуван.

Пред националното съвещание на ГЕРБ Томислав Дончев очерта най-големите рискове според него. Първият е съчетанието между самоувереност и липса на подготовка, което води до катастрофа. Вторият - преяждането с власт.