Бойко Борисов: Политическата класа излезе извън контрол (видео)

ГЕРБ твърдо подкрепя визията за развитие на туристическия бранш

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Да бъде създадена туристическа камара, която да е междуведомствена и да обединява служители от няколко министерства. Идеята е България да бъде представена като туристическа дестинация с експерти на световно ниво. Интеграцията на регистрите на съществуващите министерства в областта на туризма, на базата на които да се формират адекватни политики. В момента те съществуват отделно, като те не служат на никого, а могат да генерират съдържание. Трябва да се създаде и цялостна нова концепция за рекламирането на България с нови слогани и концепция за маркетинг - в условията на дигитализация и конвергенция. Всички държави гледат към платформите, откъдето България отсъства. Трябва да има нов туристически портал, с резервационни системи, и с възможност за вграждане на нови системи, които да направя България мултифункционална, атрактивна и достъпна дестинация за туризъм.

Всичко това може да бъде финансирано по Плана за възстановяване и устойчивост.

Това казаха представители на туристическия бранш, които се срещнаха с ръководството на ГЕРБ. На нея присъстват лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията, Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм, и други.

"Виждате, че ние всеки ден се срещаме с работодатели, синдикати и браншови организации, защото за съжаление политическата класа излезе извън контрол. Дори и така наречените дебати не се занимават с важните теми, каквато е туризма, например. 26 хиляди предприятия са в туристическия бранш. Много твърдо подкрепям Камарата, дори трябва и тя да прави категоризацията на обектите в туризма", каза Борисов. Когато Закон за туризма регулира и данъците, и категориите, - закон, който браншът е предложил, с министър, предложен от бранша, държавата ще върви напред. Вие трябва да казвате какво трябва, а не хора, които не разбират.", аргументира се партийният лидер.

"За нашите хора, които гледат, искам да кажа, че глупакът трябва да се убива с мълчание", коментира още Бойко Борисов по повод вчерашния дебат по Би Ти Ви, на който Кирил Петков се появи неканен с което предизвика леко объркване, заради което представителите на ГЕРБ напуснаха студиото.