Даниел Митов: МВР се разлага, по болшевишки Рашков плаши хората да не гласуват

Даниел Митов

Даниел Митов

„Очаквам БСП да върнат мандата максимално бързо. Не правят нищо друго, освен да бавят и да нарушават конституцията. Държат се за столовете си, макар и седмица повече. Аз не мога да разбера Кирил Петков нас ли ще обвини, ако нещо в дома му се е счупило. ДБ се излъчваха сами. Който е чул – чул, който видял – видял. На тази среща се направи така, че ИТН да напусне преговорите. Няма бели и черни. Аз виждам само сиво и невъзможност да се състави правителство. Изборът на шефа на КЕВР е проблем на правителството. Записите бяха разпространявани от всички. Нямам информация да сме се месили. Ние сме дясна партия и традицията е да сме антикомунисти. Когато става дума за пост, който отговаря за важна служба, не можем да позволим това да е бивш член на ДС“. Това заяви депутатът и бивш външен министър Даниел Митов пред БНТ. 

„МВР се разпада и се разлага. Виждаме по улиците пияни и дрогирани шофьори и полицията не може да се справи. На Бойко Рашков му е виновна прокуратурата. Истината е, че тези хора не могат да свършат една работа. По време на кампанията Рашков хвърля фойерверки, след това го забравяме, докато не изигра болшевишката роля да плаши хората, за да не ходят да гласуват. Ние вече сме доказали това в зала. ДПС имат купища въпроси към вътрешния министър. Това е политическа репресия. Въвеждането на хартиените бюлетини е европейска практика. С машините се въвежда неформално избирателен ценз. Иван Иванов трябва да се върне и да изпълнява задълженията си като председател на КЕВР. Той, разбира се, може да подаде оставка и да откаже, но говорих с юристи, които са категорични, че той е законният председател на комисията“, каза още Митов.

Той допълни, че тепърва ще се търси кой е виновникът страната ни да купува отново руски газ, но чрез посредници, което прави цената му по-висока. „Ако няма газ, изпадаме в криза. Всички предприятия ще спрат да работят. Не се занимавам с газ, но в крайна сметка има комисия и опозиция. Решението трябва да се вземе от парламента и от правителството. Българската конституция не позволява повече това калище да съществува. Всички се въргалят в калта и махат с ръце и крака. Зрелостта е важна за политиката, не е достатъчен само ентусиазмът. Управляващите ни обясняваха, че „Газпром“ са им поставили условие да плащат в рубли, но се оказа, че за петрола не е така. Аз съм първият, който ще застане зад прекратяването с руските зависимости, но не се прави така“, каза още Даниел Митов.