De Profundis: Zабележителни новини от zемята на zомбитата и нейните европейски околности

Русия трябва да бъде поставена за десетилетия напред на нейното истинско място - зад тежък санитарен кордон, който да изолира Ада на Земята от другите земни части

Авторът

Авторът

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Zабележителна е новината, че Императорът на Zлото, Владимир Путин, вече изпада в паника по отношение на това какво ще се случи с бликащите руски енергийни ресурси, когато Западът се откаже напълно от тях. По този повод той мъдро съветва правителството да се преориентира на Изток и Юг за продажби. 
„За да се постигне това, в близко бъдеще е необходимо да се установи ключовата нужда от инфраструктурни съоръжения и да започне тяхното изграждане” - произнася се Путин като истински експерт. 
Само че Русия няма капацитет да изгражда такава инфраструктура, без специалните технологии, които доскоро получаваше от гнилия Запад. А и при тежкото ембарго, в което се намира, няма откъде другаде да ги вземе, така че ще трябва да използва кълчища за изолация на течовете и тиксо за свързване на тръбите.  
Сериозен въпрос е дали, както често му се случва, Путин не се е малко объркал по темата. Или съвсем да е изперкал. Би било разбираемо, при този тежък за него ход на руската терористична война срещу Украйна. А може би той дори не знае, че Русия не притежава въпросните технологии и изобщо не е онзи технологичен гигант, за какъвто я мисли. Или за какъвто са му я пробутали съветниците.  
Напълно възможно е да не знае. Как се оказа например, че коконата Валентина Матвиенко, цял председател Съвета на федерацията, не знае, че Русия, макар да произвежда метал за пирони, не произвежда самите пирони, а изцяло ги внася. 
Ами не може, бе, граждани, напълно 

неспособна е Русия да произвежда дори обикновени пирони,

 какво остава за по-сериозни неща. Кой знае какво ще се случи в скоро време, щом масовият мужик най-после осъзнае, че Ширака страна мая радная не може да произвежда също компютри и компоти, космически кораби и паста за зъби, лекарства и дамски превръзки. И че руските смартфони са всъщност смъртфони.   
Но не, ако си мислите за бунтове, нищо подобно няма да стане. Към бунтове мужикът ще пристъпи, само ако се окаже, че Русия не може да му произвежда дори водката, с която да се налюска за утеха, че се е родил на най-прекрасното място в света. 

Не по-малко Zабележително ми прозвуча обаче, граждани, новината, че крайцерът “Москва“ потъна. 
Доживяхме. Сега 

остава и самата Москва да потъне в блатото,

 върху което е изградена. И което Кремъл поддържа все по-живо и бълбукащо под краката си с всичките престъпни действия срещу човечеството, които извършва. 
Добре би било, ако потъването на „Москва“ е дело на украинската армия, която онзи ден атакува кораба, както се съобщава. Но дори да не е така, дори да е просто резултат от взрив на муниции, както настоява руското командване, новината пак е страхотна. Нали се сещате защо - тя за пореден път потвърждава пълната некадърност на руснаците да свършат каквато и да било работа, без да я оплескат. Дори на флагманския си кораб не могат да опазят мунициите, представяте ли си какво се случва по-надолу по веригата и какво е състоянието на цялата им флота. 
А какво ли е на ядрения арсенал?
Тази пълна некадърност очевидно е някакъв вселенски талант, който е вменен на руснаците изначално, а те, горките, не разбират, че 

Вселената се е изгаврила с тях

 и се пъчат силно пред света с въпросния талант, представят го за някаква си „божествена мисия“. 
Е, добре, де, всъщност наистина имат една божествена мисия - страната им да бъде Адът на Земята, а самите те - Zловещи Zомбита от въпросния Ад. 

„Ако Швеция и Финландия станат членове на НАТО, Балтийско море няма как да остане повече Zона без ядрени оръжия“ - нагло и Zаплашително информира руското политическо Zомби Дмитрий Медведев. 

Има обаче и друга история, свързана с истински руски Zомбита. След като преди няколко дни научихме Zабележителната новина, че политическото Zомби Владимир Жириновски най-после предаде Богу дух, сега научаваме, че по същия път е поел и Zомбираният военен министър Шойгу. Според израелска информация, Шойгу лежи в болница с масиран инфаркт и практически не може да продължи да ръководи официално кървавите безчинства на Красная армия в Украйна. 
Освен за Шойгу обаче, любопитен съм, граждани, и какво става с външния министър Сергей Лавров, който също не се появява напоследък публично. Да не би пък него да го е треснал инсулт, за радост на цялата прогресивна общественост.
Иначе в момента не само инфарктът на Шойгу, но и други трески ги тресат руските висши военни. 
Първо - Путин ще ги изяде заедно с генералските пагони, задето проклетата им военна операция е Zациклила и продължава над 50, вместо предвидените 5 дни. 
Второ - те вече реално не могат да угодят на боса си и да победят в Украйна, защото през годините са крали като за световно и са докарали Великая и Непобедимая до просешка тояга, превърнали са я в жалко подобие на армия, напълно Победимая. 
Трето - самия Путин те са залъгвали с алабалистики за огромния руски военен напредък и са го водили по парадите и ученията за носа, поведение, което честолюбивият и чувствителен кремълски градински гном особено не понася. 
И четвърто, колкото по-силно руските генерали сега поемат по единствения път към „победата“, който им остава - извършването на все по-масови военни престъпления в Украйна, толкова по-

скоро ще удари часът на разплатата,

 всички те ще бъдат съдени и осъдени за геноцид. 
Редом до тях ще трябва да седят обаче не само политическите им вдъхновители и началници, но също „обикновените“ войници и офицери, които пряко на терен  извършват престъпните действия и реализират съзнателната кремълска политика на геноцид.  
Да, точно за геноцид става дума, мосю Макрон! 
Не ми се правете на филолог, като ми обяснявате разликата между „военно престъпление“ и „геноцид“. Тезата, че ако определяме едно и също нещо - целенасоченото избиване на мирни цивилни хора в Украйна - по два различни начина, можем да избегнем тревожните сънища и тежките морални въпроси, е изключително нелепа. 
Ако става дума за „военно престъпление“, гласи версията на Макрон, няма нужда „ние“ да се намесваме в конфликта, но ако му отпуснем края и вземем да го наричаме „геноцид“, вече сме задължени. 
Отдавна не бях чувал някой така йезуитски да се опитва да увърта и толкова малко да му се получава. Макрон май откровено мисли, че ние, обикновените европейци, сме толкова тъпи, та не разбираме един прост факт - всички вече сме замесени. 
Да, вече сме замесени, макар не по наше желание, не в наша полза, не по нашите правила - но Путин и мръсната му руска банда ни държат заложници на собствените си безумства и имперски амбиции. 
Путин иска не просто Украйна, неуважаеми Макрон, Путин иска не само Балтийските страни, България и Румъния, целите Балкани - не, Путин иска богата Германия, слънчева Италия, артистична Франция. Това иска кремълският мегаломан и който западен политик в момента не си дава сметка за реалностите или се прави на специалист по филология, би трябвало да бъде бит с тояги и публично изритан от политиката за вечни времена. 

Сега има само две позиции, за които можеш да бъдеш - ние, Западът, демократичният свят, светът на истината, правото и свободата, светът на прогреса и духа - или Путин, светът на Източната сатрапия, феодалният свят на зависимите, несвободните, некадърните.
Като гледам и слушам Макрон, а в някои отношения Шолц и други западни политици, виждам, че те още не знаят или не искат да знаят за какво иде реч. Продължават да се държат така, сякаш с Путин, а и изобщо с който и да било руснак, можеш да се разбереш по човешки, сякаш можеш да разчиташ на думата му и подписа му под някакъв договор, сякаш те не са  

бесни Zверове, чиито стимул е омразата

 Та въпросните западни „политици“ се държат така, сякаш войната утре ще свърши, независимо по какъв начин, и всичко с руснаците ще влезе в някакъв нормален коловоз - ние ще продължим да търгуваме с тях, да потребяваме митичната „велика руска култура“, да глезим крадците им милиардери и да печелим, като им продаваме лукс…..
Не, гълъбчета, стягайте се да направите така, че Русия, независимо от края на войната и начинът, по който тя завърши, да бъде поставена за десетилетия напред на нейното истинско място - зад тежък санитарен кордон, който да изолира Ада на Земята от другите земни части. Иначе цялата руска Zлоба към свободните, умните и кадърните, Zавист към можещите и успелите, както и всички останали Zабележителни руски качества, събрани в Zверската руска същност, ще продължат да тровят нормалния живот на всички ни и като ракови клетки да унищожават онова, за което сме мечтали и което сме постигнали.