Делян Добрев: Едни хора с бели якички са измамили с милиарди държавата

Казусът „Джемкорп“ е достоен сценарий за холивудски филм

Делян Добрев

Делян Добрев

Казусът „Джемкорп“ е достоен сценарий за холивудски филм – например „Бандата на Джемкорп“. Това заяви в ефира на Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Едни хора с бели якички са измамили за милиарди държавата. Успели са да измамят всички институции. ДАНС се сещат първи за тази огромна измама, посочи още той и добави, че тази банда е закрила и ТЕЦ-овете. Това е поредната далавера, която вече е реализирана, посочи депутатът.

По-рано той заяви, че при сключването на  меморандума с "Джемкорп" са нарушени редица закони, включително Конституцията на страната. От ГЕРБ предупредиха, че ще сезират за това ГДБОП.

Да вземем газа – ето още една далавера на „бандата Джемкорп“ – купиха газ за 2.5 млрд. лева без да има никаква процедура. Той е купен от произволно избрани фирми, без търг и конкурс, само с имейли. Вие представяте ли си за каква далавера става дума, коментира Добрев. 

Газът, сключен с турската страна, ще дойде по тръбите на „Балкански поток“, обясни той. Но ако турската компания „Боташ“ ни продава руски газ – това не е добра схема. Защото все още върви международен търг кой ще ни достави газ, изтъкна Делян Добрев.