Депутатите ще създадат временна комисия за изборите

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Народните представители решиха да създадат Временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства във връзка с машинното гласуване, предаде БГНЕС.

Проектът на решение за създаване на Временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства свързани със сигурността на машинното гласуване е идея на БСП. Проекторешението беше подкрепено от 169 депутати. Всички парламентарни групи гласуваха "за" с изключение на 7 депутати от ПП-ДБ, които гласуваха "против" и 20 депутати от ПП-ДБ, които гласуваха "въздържал се".

От ГЕРБ-СДС обявиха, че ще подкрепят проекта на решение. "Крайно време е да стане ясно и на българското общество онези думи, които прозвучаха в сградата на българския парламент по време на пленарните заседания 48-то НС свързани с кодовете на машините. Онези заклинания кой кого ще съди от лидерите на две от партиите били заедно в управление - говоря за Георги Свиленски и Кирил Петков да станат известни на българското общество", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и добави, че ще подкрепят създаването на комисията. /БГНЕС