Дунавска топеница

Зимно време туршиите и разядките са на особена почит. Вижте нашето предложение за бърза, лесна и вкусна разядка

снимка: zvezdev.com

снимка: zvezdev.com

Необходими продукти:

2 скилидки чесън
50 г черни обезкостени маслини
1 с.л зехтин ( олио )
2 яйца сварени
100 г сирене 'Дунавия'
100 мл готварска сметана ( кисело мляко) 
8 печени чушки

Начин на приготвяне:

Сметаната се разбива докато стане пухкава.
Яйцата се мелят със сиренето в блендер като се отделя жълтъка на едното за декорация 
Чушките се кълцат на дребно, както и маслините, а чесъна се счуква. Сметаната се смесва пасираните яйца и сирене, добавят се чушките и добре се разбъркват.
При сервиране топеницата се оформя с ринг, полива се с малко зехтин и поръсва с настърган жълтък. Около топеницата може да се накъсат зелена салата или маруля.

Рецепта: zvezdev.com