Митрофанова обяви лидера на ООН Гутериш, че разпространява фейк новини, само Русия казвала истината

Митрофанова и Гутериш

Митрофанова и Гутериш

Управляваното от Елеонора Митрофанова руско посолство в София съвсем се вживя в ролята на бранител и защитник на политиките на масовия убиец Владимир Путин. Верни на руската хибридна пропаганда от дипломатическата мисия в българската столица лепнаха позорен печат като  разпространител на фейк новини и на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. Повод за това стана нападението на болницата в Мариупол от руснаците, при което загинаха деца и жени.

 На  9 март Антониу Гутериш, генерален секретар на ООН обяви:  „Днешното нападение на болницата в Мариупол, където се намират родилно и детско отделения, е ужасяващо. Мирните граждани плащат най-високата цена за войната, която няма никакво отношение към тях…“

На страницата на Руското посолство обаче се появи обръщение към българите да проверяват постъпващата информация. Тя бе придружена със снимка на поста на Гутериш в инстаграм и

червен печат „FAKE NEWS“

За да е пълно заклеймяването на лидера на ООН от посолството са цитирали изказване на Дмитрий Полянский, заместник-постоянен представител на Русия към ООН: „Така се раждат фейк-новини. В изявлението си още на 7 март предупреждавахме, че тази болница е превърната от радикалите във военен обект. Много се тревожим, че ООН разпространява тази информация без проверка“. 

Цитирано е и изказването на постоянния представител на Русия към ООН Василий Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на 7 март т.г.: „Отбелязваме, че украинските радикали всеки ден все по-ясно показват истинското си лице. Местните жители съобщават, че, като са изгонили целия персонал на родилния дом №1 в Мариупол, ВСУ са оборудвали там огнева позиция. Те също са разрушили напълно една от детските градини на града“. 

Разликата в случая е, че думите на Гутериш бяха потвърдени от всички авторитетни световни агенции и медии. Светът видя кадри с убитите деца и жени, с ранените родилки и разрушената болница. Освен руските пропагандни медии никой друг не е потвърдил думите на цитираните от посолството руски представители, които като държавни служители естествено, че ще защитават античовешките политики на Кремъл и Путин.
Елеонора Митрофанова всячески се опитва да брани режима в Москва, но за почти година присъствие в България си спечели славата на хибридчик, манипулатор и разпространител на фалшиви новини. В деня на Страшния съд и тя ще се нареди в Хага до военнопрестъпниците от Кремъл.