Ген. Атанасов: Изумен съм, че се записват депутати в парламента, през последните дни ГЕРБ действа като диверсионна група

ген. Атанас Атанасов

ген. Атанас Атанасов

„През последните дни ПГ на ГЕРБ действа като диверсионна група. Не знам как са ни записали и разпространяват този запис. След парламентарното заседание се събрахме, за да направим анализ на разговорите ни от срещата вчера и от разговорите с останалите парламентарни групи. Изумен съм как са ни записали в зала „Запад“. Досега не се е случвало да бъдат записвани депутати“. Това заяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов пред БТВ. 
„Специално ние от ДБ се отнасяме държавнически към този процес. На България в следващите месеци ѝ трябва парламент. Имаме маса други неща, които касаят българската действителност. Днес имаше бързо съвещание какъв период е нужен, за да се избере нов шеф на КЕВР днес, но това не са били разговори за правителство. От ДБ бяхме първите, които заявихме, че при когото и да отиде мандатът, кандидатът за премиер трябва да бъде посочен от най-голямата политическа партия ПП. Радвам се, че от БСП се съгласиха с нашата теза. Първият етап от преговорите за програмата ще завърши най-късно в понеделник“, каза още Атанас Атанасов. 
„Днес имаше вакханалия в парламента и видяхме хулиганско поведение от страна на ГЕРБ. ДБ ще бъде гарант за това, че който и да е гарант за кандидат за КПКОНПИ, ако бъде установена принадлежност към ДС, няма да получи нашата подкрепа. От ДБ заявихме, че ще подкрепим Бойко Рашков. Аз мисля, че той е проверяван от Комисията по досиетата, защото през годините беше депутат. Ако се установи, че Рашков е бил в ДС, всичко е ясно. Лидерът на ГЕРБ е завършил школата на Симеоново преди 1989 г. Той е бил член на БКП. Правят се системни опити от ГЕРБ и от ДПС да дискредитират парламента. От ДБ не сме решили дали да участваме с министри в едно ново правителство. Зависи от персоналния състав и как ще бъде конструиран кабинетът. Ние държим правителството да има експертен характер. Предстои да се сблъскаме с претенциите на Корнелия Нинова“, коментира съпредседателят на ДБ.