Бивш шеф на Гранична полиция: Ген. Любен Гоцев ръководеше не само СИК, но и голяма част от невидимия спектър на престъпния свят

Генeрал Любен Гоцев

Генeрал Любен Гоцев

„Мутренското поведение и отношение на МВР спрямо гражданите се е превърнало в стил и в политика на министерството. Случаят е показателен за катастрофалната разруха на ГДБОП“. Това каза пред БНР ген.-майор Валери Григоров, бивш шеф на Гранична полиция, дълго време част от Охранителна, в коментар на акция от миналата седмица, при която ГДБОП са нахлули на грешен адрес в София и са арестували невинни хора.

Според него присъствието на Младен Михалев - Маджо на погребението на ген. Любен Гоцев е нормално:

„Ген. Гоцев ръководеше не само СИК, но и голяма част от невидимия спектър на престъпния свят през първите години прехода. Място на погребението имаше и премиерът Бойко Борисов… Бедата е, че няма система, прокуратура, правоохранителни органи, които биха могли да разследват, да търсят отговорности. Престъпният свят управлява българската държава и тя не случайно е в този разпад… Държавата е усвоена“.

В предаването „12+3“ ген.-майор Григоров представи гражданския политически проект „Ние, гражданите“ и заявката за участие в парламентарните избори:

„Застъпваме силно гражданското начало. Категорично сме за принципа да няма хора, които са заемали политически длъжности през последните 30 години. Това ни прави целенасочени към създаване на политическа чистота, за да върнем самочувствието на хората… При нас са хора, които са извървели пътя в експертната си основа от най-ниското до най-високото стъпало“, каза той.