Господин тъпако

Високият рейтинг на президента, означава нисък праг на проумяване и анестезиран народец от кръста нагоре

Авторът

Авторът

Христо Слави Рачев

Живея в Буджака. Но в Созопол има поне два Буджака, аз живея между тях, място обраснало с гъста трева. Да не се бърка лековерно с баджаци. Пъпът на Буджака е горе, където са поникнали дворци на гола ливада. В Народното събрание с много родилна мъка и вадички пот по залоените задници се роди комисия за Буджака. Ще открият колективна вина и как виновните внезапно са придобили доходи, така както си седят зад бюрата. Как мислите, ще гласуват ли булдозери и танкове, които обстрелват от купола кичообразните имитации на дорийски колони и балюстри, да минат и прокарат десетина метра алея покрай морето. Да разбутат палатите и се открият улички с достъп до него. 

В тази страна явно никой не мисли. Що за идея, да се дискутира цял парламентарен ден, кои точно от олигарсите са го нахендрили по-юнашки между Буджаците. Дали доганците, московците, пеевците, прокопиевците, или най-обикновени бандюги. Та ние си ги знаем. Пазаруваме в Лидл и по препълнените колички и джипове ще ги познаете.

Раздава се приспивателно в опасно големи дози,

 относно ролята на президента и тези, които го съветват да се преструва на умряла лисица.
Не ваксините, а приспивателните са опасни. Къде президента си мушна юмручето. Сякаш забравихме че има милиардери отвън страната, които извършват подмолна дейност. И вътрешни милионери, които залагат на външни сили. 
Високият рейтинг на президента, означава нисък праг на проумяване и 

анестезиран народец от кръста нагоре

 Шава с крака, физиологичните нужди са измъчени, но е настъпила всенародна мозъчна блокада. Абе, с кой акъл избираш президент посочен от Московията!

С мятане на яйца по сградите и опикаване на кюшетата получихме това. Подстрекателите се стъписаха, но само за миг. Отново надигат гласове да свалят тоз, да възкачват онзи. 
Да знаете, от изборна градушка с размер на яйца се страхуват. 
Чуйте ги днес само. От екрана не слизат Вигенин или Дончева. Янаки Стоилов или Андрей Райчев със закъснялото прозрение, че в България нямало революционна ситуация. Манолова, както винаги е шишенцето с амоняк за припадналите. Гледането по екраните е по-травматично и от групово порно пред дефилираща тълпа. Някой продължават да смятат, че търчането по улиците е успех. А ефикасният път е само един: 
в деня на изборите измитаме президентството от върха до бюфетчията. 

Ще трябва да си припомним кой курс сме избрали - десен или ляв. Мустаците на Мадуро, брадата на Маркс, Кастро, комплексирания Путин с вдигнато рамо, за да изглежда по висок или колективно управление от европейски образовани политици. На изборите оставяме няколко малки десни партии, като КОД, СДС, ДБ, БЗНС, Герб (в тази конфигурация ще бъдат блокирани накои практики от дългото пребиваване във властта). Чак тогава с характерен пукот ще се отвори парашутът на България и ще дръпнем рязко нагоре. Засега 

летим с нарастваща скорост надолу

 Имаме неотложна нужда от обновен български народ. 
След това и нов президент. Едва след това. Този изгърмя всичките си пълнители по нас. Предизвика размирици, паника и малките лавини тръгнаха. Но идват истинските лавинопади, енергийните и геополитически катастрофи. Ходете да го търсите после някъде из Беларус.

Препоръчителен е всенародният почин от вида, засаждане по квадратно-гнездовия начин: Да бяхме дали на БСП 2%. Поради младостта на децата ни, които са видели какво искат, но не знаят как да го постигнем, за ИТН максимум 1%. Ще сътворим чудо невиждано народе мой. Но докато очакваме съвременния Стамболов да се надигне от някоя банка в парламента да вземем да свършим и ние нашия дял от работата по спасяване на България. Как да го втълпим на тълпата тъпаци, щедро разпилени около нас. 

PS
По спадане налягането на водата в чешмите разбирам, че Созопол продължава да се пълни. Тук ще се издават разрешителни за строеж, докато пресъхнат душовете, изчезнат туристите и се подпали гората. Всичко това е дар от кметове избирани между будната созополска мисъл. Свъртян кмет от вън, “ааа не може. Може да краде, ама да си е наш.” Бедата е, че откраднатото изтича в дознатели, прокурори, съдии, чиновници, контролни органи и дим да го няма. Часовниците на градчетата по Южното Черноморие са спрели, понечват да тръгват назад. Когато хората престанат да носят парите си тук, богаташите ще схванат, че са 

инвестирали в държава с обезумял народ,

 който още не знае какво е туй демокрация. Кой съсед е исторически враг. Защо са нужни партиите. 
Вече имаме нов принос към психологичното разнообразие на съвременния сапиенс в България се въдят умни-тъпаци. Гледаш го с диплома на юрист, още не знае, че идеите мобилизират тълпите и ги превръщат l богатеещо общество. Кряка като пуйка за революция и обстрелва с прашка парламента. Светът се пренаселва, растат гладуващите тълпи, които се опитват да нахлуят в териториите на демократичните общества, левите идеологии получават гориво за нови безумия в името на непостижимото равенство. 
Да, и за теб се отнася господин тъпако, който философстваш - да де ама, то сега, не се знае, че кво му е на президента, той Трифунов ще им разкаже играта и т.н. И тъй до следващите парламентарни избори.