Хю Грант: Следващият филм за Бриджит Джоунс ще бъде "филмова бомба"

"Един от най-добрите сценарии, които съм чел от много време насам"

Хю Грант

Хю Грант

Хю Грант се завръща в сюжета за Бриджит Джоунс. 

63-годишният актьор ще се превъплъти в ролята на Даниел Клийвър в предстоящото продължение на поредицата "Бриджит Джоунс" и е бил много впечатлен, когато е получил сценария.

Хю, който не участва в третия филм, "Бебето на Бриджит Джоунс", заяви пред "Entertainment Tonight": "Ще ви кажа какво мисля: сценарият за четвъртия "Бриджит" е най-добрият от всички останали. И всъщност един от най-добрите сценарии, които съм чел от много време насам."

Филмът ще покаже как Бриджит на Рене Зелуегър се приспособява към живота на самотна майка след смъртта на съпруга си Марк Дарси (Колин Фърт) и Хю е впечатлен от дълбочината на емоциите, които е открил в сценария.

Той каза: "В основата му е опитът да отгледаш сам две деца, а след това всичко това се смесва с комедията за Бриджит Джоунс, така че е много тъжно, но и много смешно. Направо се разплаках за нея."

Британската звезда не е очаквала нито появата на проекта, нито завръщането на героя си - който беше смятан за мъртъв в самолетна катастрофа в третия филм, докато в края на филма заглавие във вестника не разкри, че е намерен жив.

Той каза: "Това просто изведнъж се появи, знаете, че Хелън (Филдинг) пише още една книга. Надявам се, че не сме твърде стари. Сега не играя много, имам само няколко сцени". /БГНЕС