Прогноза: Европейският пазар се събужда, ние много бързо ще излезем от кризата

Красимир Дачев

Красимир Дачев

"Икономическите мерки, предприети от държавата, са наистина добри. Проблемът започна с детайлите и по-точно тогава, когато бе предложено да плащаме за неработене. Това го имаше при социализма - да не работиш и да взимаш пари", коментира пред бТВ социалните и икономически мерки на правителството за преодоляване на кризата предизвикана от коранавирус епидемията бизнесменът Красимир Дачев.

"Разбира се, че бизнесът трябва да е национално отговорен и солидарен, но се създават рефлекси, че хора, които не работят, трябва да получават пари, а това не е добре, това е развращаващо. Вижте, европейският пазар се събужда, ние много бързо ще излезем от кризата, но държавата трябваше да даде помощи на добрите данъкоплатци, защото някои от тези, които сега ще получат средства, ще ги намерите в кръчмите след 20 дни'', допълни още той.

"Най-бързо ще се възстановят туризмът, хотелиерството и ресторантьорството. Не трябва да сме толкова черногледи, неслучайно държавата ни е давана за пример от всички", прогнозира Дачев.