Иван Гешев: Ще коментирам Рашков, когато каже нещо вярно

Иван Гешев

Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев отговори на вътрешния министър Бойко Рашков, който в телевизионен ефир тази сутрин показа документи относно образуваното досъдебно производство срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Час по-рано пък ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова отрече да знае за производство и припомни, че производства срещу конкретни лица не се образуват от години, а срещу конкретни престъпления.

Преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, на което ще бъде обсъден проект на вътрешни правила за предсрочно освобождаване на председателите на двете върховни съдилища и на главния прокурор, самият Гешев също каза, че „отдавна не се образуват досъдебни производства срещу лице, а за конкретно престъпление”, предаде БГНЕС.

Г-н Рашков ще го коментирам тогава, когато каже нещо вярно. Ако листовете на г-н Рашков са истински, те са придобити по някакъв незаконен начин, но не мога да повярвам, че министърът на вътрешните работи ще извърши незаконни действия, заяви още Иван Гешев.