Иван Сотиров: Аз съм скептичен, че паметникът на окупатора ще бъде демонтиран (Видео)

Иван Сотиров

Иван Сотиров

Аз съм скептичен, че на областният управител, към който е отправено искане за деактуване на паметника, защото той има акт за държавна собственост, че той ще деактува този паметник, защото в крайна сметка това е политическо решение, Казва Иван Сотиров. И е крайно време българските институции и политически партии, да вземат ясни категорична позиция за премахването на този срамен монумент от центъра на София, тъй като той е един символ на националното самоунижение. Да вдигнеш в центъра на столицата на най-представителното мястото един монумент, който да доминира над всички национални символи, в почит на една армия, която е окупирала България и която ни натресе един престъпен комунистически режим, който провеждаше системна политика на ликвидация на българския национален политически елит. 

По-нататък в предаването Иван Сотиров пита: Корупцията откъде идва? Корупцията е там, където преразпределя държавата, където се преразпределят европейски средства, бюджетни средства и така нататък. Най-ефикасният начин за борба с корупцията е държавата да се оттегли от тази роля на всесилната държава, която всичко преразпределя. Защото това поражда корупцията.

Съдебната власт се явява като един съучастник на политическите партии, на управляващите и да не им търси отговорност и така нататък. Но в крайна сметка, съдебната власт е функция от корупцията на политическата власт, защото политическата власт - парламента, той прави законите, правилата, по които работи съдебната власт.
Цялото предаване можете да гледате тук: