Иван Сотиров: Незабавна оставка на Бойко Рашков, за да не осъмнем със знака Z по вратите си

Лидерите на партиите, които се снишават и мълчат, не са нито европейски, нито демократичн

Вътрешният министър Бойко Рашков да подаде оставка незабавно, а правителството и парламента да вземат мерки срещу радикализираните поддръжиници на Кремъл, за да се опази гражданският мир. Такава позиция изрази депутатът от два предишни парламента Иван Сотиров във връзка с противообществените прояви на партия „Възраждане“ и мълчаливото съучастие на полицията.  

Снощи активисти на тази партия попречиха на граждани да проведат събитие при паметника на съветската армия, съгласувано със Столичната община. Представителите на „Възраждане“ окупираха мястото без да имат разрешение от местната власт.

„Докато вчера лидерите на партиите на “Промяната” се бореха в Народното събрание да спасяват позорния си съюз с БКП-то на Нинова, под предводителството на Копейкин и със съдействието на Бойко Рашков, фашизоидни банди от путинисти бяха окупирали центъра на София и безнаказано нападаха съгласувани с общината граждански протести и малтретираха мирно протестиращи граждани. В медиите и социалните мрежи е пълно с кадри на които са снимани лица, които брутално нарушават конституционното право на мирен протест и нито едно от тях не е задържано. Вчера в центъра на София аз се чуствах, като евреин в Берлин в началото на 30-те години на миналия век.“ – написа Сотиров в профила си във Фейсбук.

„Трябва незабавно да се поиска оставката на Бойко Рашков и Правителството и Народното събрание да вземат мерки, преди да осъмнем със знака Z на вратите на тези, които са срещу режима в Кремъл! Лидерите на партиите, които се снишават и мълчат съучастнически по този въпрос не са нито европейски, нито демократични, а обикновени кремълски марионетки, чрез които Москва е окупирала България!“ – казва още той.