Ивайло Мирчев: "Теоретичните" путинисти няма да отидат в Русия, но ще гласуват за нейните проводници у нас

Любители на традиционните руски ценности предпочитат да мечтаят за тях само на теория

Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев

Изумен съм! Няма задръстени летища, пълни гари и километрични опашки от граждани, бързащи да се махнат от “гадния” Европейски съюз. Помните ли, че Русия предложи политическо убежище на всеки, споделящ духовно-нравствените ценности на Москва? Е, тези хора се оказаха 150 на брой в цяла Европа. Още по-интересното е, че няма нито един българин сред тях. Нито един. Следващия път, като ви обясни някой колко много са путинофилите в България, покажете му тоя резултат.

Понеже едно е да си купуваш чаши с Бай Тошо и хавлии с Путин от панаира, друго е да отидеш да го живееш тоя рай неземен 24/7. Или както казал дяволът от стария виц на новодошлите, изненадани от условията: “Да не бъркаме туризма с емиграцията”. 

Оказва се, че каквито и любители на традиционните руски ценности да има у нас, те предпочитат да мечтаят за тях само на теория, и то от удобната позиция на европейските си права и свободи. Друго си е да ругаеш ЕС, знаейки, че никой няма да те замъкне в затвора за “антиевропейско” говорене, както се случва в Русия за “антируски” позиции. 

Съществуването на нашите права и свободи обаче не се подразбира. Налага се да ги пазим. Включително и от “теоретичните” путинисти, които няма да идат в Русия, но като нищо ще гласуват за нейните проводници в българската политика. 

Ако ви се струва важно да запазите европейските си права и свободи, гласувайте с #26, а в 23-ти МИР можете да ме подкрепите лично с преференция 105.

i_mirchev_24.jpg