Добавете оцет към диетата си, за да изчистите мазнините от тялото

Прибавете и пробиотици

Независимо дали искате да подобрите здравословното си състояние или просто да отслабнете, изчистването на мазнините от тялото може да бъде голямо предизвикателство.

За щастие има няколко много прости стъпки, които можете да предприемете, за да се справите по-лесно с мазнините.

Силова тренировка

Силовите тренировки са вид упражнения с които натоварвате мускулите и по този начин те се укрепват. Много изследвания са установили, че силовите тренировки имат множество ползи за здравето, те намаляват висцералните мазнини (това е вид опасна мазнина, която се образува около коремните органи) и намалява риска от повторната им поява.

Диета с високо съдържание на протеини

Включването на повече богати на протеини храни в диетата ви е ефективен начин за намаляване на мазнините. Опитайте да включите няколко порции храни с високо съдържание на протеини, храни като: месо, морски дарове, яйца, бобови растения и млечни продукти.

Повече сън

Ако си легнете по-рано или пък, ако настроите алармата си да звънне малко по-късно, ще помогне в борбата с мазнините. Едно проучване, направено с 68 183 жени показва че тези, които спят пет или по-малко часа, са по-склонни да наддават на тегло, отколкото тези, които спят по-дълго от седем часа. Въпреки че всеки има нужда от различно количество сън, е установено че получаването на поне седем часа сън е свързано с най-много ползи, когато става въпрос за изчистване на мазнините от тялото.

Добавете оцет към диетата си

В допълнение към доброто му въздействие върху здравето, увеличаването на приема му помага за борбата с мазнините. Лесно е да включите оцета в диетата си. Например, много хора разреждат ябълковия оцет с топла вода и го пият като напитка няколко пъти на ден 20 минути преди хранене. Ако не ви допада да го приемате като напитка, то може да го добавяте към дресинга за салатата си.

Пийте по-здравословни напитки

Тук е моментът да скъсате завинаги или поне временно със всички газирани напитки и соковете в кутия. Вместо тях пийте зелен или ментов чай, те са богати на антиоксиданти, помагат за изгарянето на мазнините и засилват метаболизма.

Ограничете рафинираните въглехидрати

Това включва всички пакетирани сладкиши, бял хляб и мазни банички. Те имат висок гликемичен индекс и влияят зле на кръвната захар. Заменете ги с пълнозърнести храни като: пълнозърнеста пшеница, киноа, елда, ечемик и овес.

Пийте кафе

Кофеинът е основна съставка в почти всяка добавка за изгаряне на мазнини, той действа като стимулант за централната нервна система, засилва метаболизма и разгражда мастните киселини. За да увеличите максимално ползите от кафето, пропуснете сметаната и захарта.

Пийте пробиотици

Пробиотиците съдържат полезни бактерии, за които е доказано, че подобряват много аспекти на здравето. Увеличаването на приема на пробиотици чрез храна или добавки ще ви помогне с изчистването на мазнините от тялото.

Източник: ezine.bg