Към сините избиратели, към хората с памет

Проф. Вили Лилков

Синя България е естественото продължение на Синя София, създадена през лятото на 2023 г. от хората, които бяха разочаровани и същевременно предизвикани от поведението на т.нар. десни лидери на местните избори в столицата. Тогава много сини избиратели ни казваха: „Искат от нас да забравим комунизма, ДС, куфарчетата с пари, назначените милионери? „Не, те не могат да разчитат на нашия глас!“ Затова създадохме Синя София – за хората с памет и достойнство. Днес с нас се съобразяват в общинския съвет на София, а десните хора в столицата имат политическо представителство в местната власт. 

В последните години управляващите загубиха посока и допуснаха ДПС да има решаваща роля в отношенията помежду им. Правителствата поддържаха ляво-либерален курс, а поведението на политиците в парламента разочарова и отврати избирателите, някои от които не искат да гласуват. Искаме да им кажем, че и ние сме възмутени, но избираме да не се откажем. Затова призовахме разумните хора от десницата и се обърнахме с призив към десните партии извън парламента за национално обединение. Затова създадохме Синя България! 

На изборите в неделя ще направим първата стъпка

Дали ще бъде малка или голяма, не знам, но знам, че е във вярната посока! Да, ние не сме най-големите, но дълбоко вярваме в ценности като “синьо”, “дясно”, „българско“ и “европейско”, което е по-важно. Ние сме в политиката, за да внесем спокоен тон и разум и да предложим друга политическа култура на общуване, различна от днешната, която е на махленско ниво. Избирателите са вече на път да приемат, че който извади по-голям компромат, той има право. От нас няма да видите същото, ние ще сме новото ниво, по-скоро забравеното старо, което е подменено с хашлашки език, хлапашко перчене и популизъм! 
Каузата на българската десница е да спира левичарите и популистите и да застава категорично пред опитите за прокарване на евразийски проекти, да пази паметта за комунистическата тирания и да брани европейската принадлежност и християнските основи на българското общество! Искаме да не се боим за децата си, да не треперим за собствеността си, да общуваме нормално, да дишаме по-спокойно. Защото голямото започва от дома, семейството, уважението към рода и традициите... и от Приличието. И от това, че сме преди всичко българи и имаме собствени национални интереси. И нека да напомня, че България не е малка държава, както много често се казва. Малка я правят само политиците, които не воюват за отстояване на нейните интереси. И само от нас зависи дали ще „да бъдем равноправни с другите европейски народи“, както ни е завещал Апостолът. 

Затова има Синя България и има смисъл в това, което правим! 

И рано или късно ще постигнем своите цели!

2024-06-09_Izbori.jpg