Киев: Масирана ракетна атака срещу градове и обекти от критичната инфраструктура

ВСУ са свалили пет от седем дрона и пет от шест крилати ракети "Калибр"

Русия е предприела масирани атаки с ракети и безпилотни самолети, заявиха властите в Украйна. Това се случва ден след като президентът Володимир Зеленски посети някои европейски страни, за да настоява за оръжия с голям обсег.

Сутринта "врагът нанесе удари по градове и обекти от критичната инфраструктура", заявиха представители от военновъздушните сили, като добавиха, че от Азовско море са изстреляни седем дрона "камикадзе" и шест крилати ракети "Калибър".

Военновъздушните сили съобщиха, че са свалили пет безпилотни самолета и пет ракети "Калибър".

В Харков са били атакувани "критични и инфраструктурни обекти", което е довело до пожари, които са били "бързо" потушени, заяви губернаторът Олег Синегубов.

По думите му никой не е пострадал, но някои части на града са без ток.

"Енергийна и промишлена инфраструктура" е пострадала в Запорожие, като части от града са останали без електричество, заяви местен служител Анатолий Куртев.

Куртев заяви, че за един час са регистрирани 17 удара, което е "най-големият брой" от навлизането на Русия преди близо една година.

Украинският енергиен оператор "Укренерго" съобщи, че са засегнати "няколко съоръжения" в източните, западните и южните региони на Украйна, което е довело до прекъсване на електрозахранването в някои райони.

Русия също така се е насочила към "електроцентрали и съоръжения на преносната система", заявиха от "Укренерго" и добавиха, че са въведени извънредни прекъсвания на електрозахранването. /БГНЕС, АФП