Командирът на беларуския полк във ВСУ: Кремъл иззема от Лукашенко контрола над армията му

Путин му готви резиденция в Русия

Александър Лукашенко

Александър Лукашенко

Александър Лукашенко губи контрола си над беларуската армия, заяви пред изданието Гордон командирът на беларуския полк в състава ва ВСУ Денис Прохоров (с позивна Кит).

"На този етап в Беларус огромната част от командния състав на беларуските войски е сменена с пропутински лица. Вследствие на това Лукашенко губи контрол над ситуацията. Тоест поставили са, условно казано, прорежимни лица (подкрепящи режима в Кремъл – б.р.) да командват и да издават заповеди в случай на необходимост, например, на военните в Република Беларус." – посочи Прохоров.

Командирът на беларуския полк не изключва възможността нелегитимният президент на страната-агресор Владимир Путин да се опитва да подготвя военни действия срещу Украйна от беларуска територия.

"Има също информация, че Лукашенко си готви резиденция в Русия с помощта на Путин. Путин подготвя, да кажем, безопасни старини на Лукашенко, иска да го скрие като верен приятел, в Русия. Тоест готви някакво изтегляне. Може би това показва, че има някаква заплаха, отново от беларуското направление." – отбеляза Прохоров.

По думите му, ситуацията около Беларус като цяло, с оглед на ядрените учения на беларуска територия, представлява заплаха „от европейски мащаб, не само от украински".

Превод Faktor.bg