Корнелия Нинова: Официално никой не е напускал БСП в Пловдив и в Перник, правят си медийни фойерверки

Тази малка група от социалисти не уважава правила и ред

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

"При мен сигнали за тецовете не е имало, защото бяха в сектор "енергетика". Трябва да са направи обаче проверка, особено когато става дума за здравето на хората. Ако дишаме мръсен въздух, трябва да има наказани. Ако това не се е случило досега, означава, че прокуратурата не си е вършила работата", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. 

Тя коментира и заявилите над 100 социалисти, че ще напуснат "столетницата" в Пловдив и в Перник. "БСП сама се оздрави. В нашата партия има инстинкт за самосъхранение. Тези, които шумно обявиха в Пловдив и в Перник, че ще напускат партията, вече втора седмица не са го направили. Всичко това е медиен фойерверк. Малцинството се опита да се наложи над мнозинството в партията. Тази малка група не уважава правила и ред. Даваме обаче лош сигнал към хората навън. Години наред има хора, които се опитват да овладеят БСП. Група от олигарси например са недоволни, когато изключихме Георги Гергов. Тези гласове обаче не са критични и не предлагат алтернатива. Различно мнение е, ако дойдат и кажат, че не са съгласни със социалната политика, която предлагаме или пък са срещу това, да не се допуска джендър идеология в училищата. Искаме да обединяваме хора около идеи и каузи, а не всеки да си гони кариеристичния интерес. Ние подадохме ръка и на новата левица, поканихме я да се върне към нас. Явор Божанков пък си намери нов път - ДБ, която има различна от нашата идеология", каза още Нинова. 

"Докато съм председател на БСП, българските социалисти няма да приемат Истанбулската конвенция. По това отношение имаме разминаване с европейските социалисти. Инфлацията, цените и доходите са ни най-важните теми, а не джендърството. Това лицето на БСП. Преди 2 седмици ЕП прие да възложи на ЕС на ратифицира Истанбулската конвенция от името на всички страни, макар че 6 от тях не сме съгласни. В тази резолюция има една дума, която не ни харесва - "веднага". Затова искаме и референдум. От 18 години нагоре човек може да решава какъв е, но до тогава не трябва да се карат децата да избират и да им се говори, че са в чуждо тяло. Ние си имаме линия на поведение и не ни интересува какво правят от "Възраждане". По същия начин мислим и за войната. Исторически сме за мир и за по-високи доходи. Ако и други партии имат подобни линии, това си е тяхна работа", допълни лидерката на БСП.