Кой организира убийството на Борис Немцов? (ВИДЕО)

Филм-разследване на съратника на Борис Немцов и съавтор на докладите му за  войната в Украйна Леонид Мартинюк хвърля нова светлина върху разстрела преди 4 години на опозиционния лидер под прозорците на Кремъл и неговите поръчители.

Секретните служби на Русия, началникът на Националната гвардия на Русия генерал Виктор Золотов и президентът на Чечения Рамазан Кадиров са основните заподозрени като организатори на убийството. А това означава и....

 Лидерът на руската демократична опозиция Борис Немцов беше убит с пет изстрела в гръб през нощта на 28 февруари 2015 г. в Москва, на метри от Кремъл.
Опозиционерът Гари Каспаров и политологът Андрей Пионтоковски изказват във филма категоричното мнение, че без съдействието на спецслужбите убийство на това място няма как да стане.

Смятаният за организатор на разстрела - боецът от батальона "Север" на чеченското вътрешно министерство Руслан Мухудинов, беше „арестуван“ задочно и обявен за международно издирване. Той е бил на пряко подчинение на Рамазан Кадиров.

През лятото на 2017 година обвиняемите като извършители на покушението получиха присъди "лишаване от свобода" с различна продължителност.  Поръчителите на престъплението и досега не са наказани. Твърде високо стоят...

Адвокатът Вадим Прохоров, който представлява роднините на Борис Немцов, заяви преди време,  че поръчителите "трябва да бъдат търсени сред чеченското ръководтсво" и по-конкретно в обкръжението на лидера на Чечня - Рамзан Кадиров. Кадиров е подчинен на руския президент Владимир Путин, както знаем.