Кремъл съчини нова лъжа за кървавата баня в "Крокус сити хол"

Русия май се оказва в собствения си капан, докато се опитва да изкара Украйна виновна за атентата

Руските служби за пореден път си противоречат сами в информацията, свързана с терористичния атентат край Москва в „Крокус сити хол“, при който бяха убити над 140 души.

РБК съобщава, че джихадистите, извършили атаката, "не са очаквали да излязат живи от концертната зала“. В същото време Владимир Путин и руските служби заявиха, че терористите са получили помощ от Украйна. Те са тръгнали именно към украинската граница, защото са имали обещание да бъдат допуснати без проблеми.

Логично възниква въпросът - как терористите, които са очаквали да умрат при кървавия атентат в Москва, са имали строго подготвен план за бягство и то точно в посока Украйна.

Версията на Путин за украинска връзка беше оспорена дори от неговия приближен Александър Лукашенко. Беларуският президент заяви, че терористите първо са се насочили към Беларус, а не към Украйна.

От Киев съвсем основателно обявиха, че руските обвинения са абсурдни. Москва и до този момент не е предоставила нито едно доказателство, че Украйна може да има нещо общо с атентата, отговорност за който пое "Ислямска държава".

Експерти вече обърнаха внимание на странния факт, че терористите са дошли и после са избягали с едно и също превозно средство. Освен това странно е и забавянето на руските служби при атаката.