Борци срещу корупцията, а възкресяват и бетонират култа към създателя на мафията и корупцията

Имената на културните министри Минеков и Атанасов ще бъдат записани с черни букви в историята на българската демокрация

Архивна снимка от тържественото откриване на капището на БКП

Архивна снимка от тържественото откриване на капището на БКП

Докато си блъскаме главите в гранитните блокове, с надежда да съборим позорния паметник на съветската армия в центъра на София, правителството в оставка на Кирил Петков задели 388715 лева от бюджета на страната за реставрация, консервация и отваряне за посетители на Дома паметник на БКП на връх Бузлуджа.

Пълна шпизофрения,

а иначе са си лепнали етикета проевропейско, пронатовско, антипутинско и антикорупционно правителство. Това се случва в края на юни тази година, докато народът се гърчи от спекула и високи цени на горивата, хляба и основните продукти. Скандалното решение дори не бе забелязано на фона на правителствената криза и разиграването на втори и трети мандат за управление.

Средствата са отпуснати на Областна администрация – Стара Загора, а парите са спечелени по проект „Недвижимо културно наследство“ на Министерство на културата. Финансирането е подписано от неадекватния и скандален министъра в оставка Атанас Атанасов. Не е ясно когато е одобрявал харча, дали е осъзнавал какво върши или отново е отварял шампанско и се е реял в облаците над София, обладан от някаква райска газ.

 Цялата гавра с националното ни достойнство

има и предистория - на 13 септември 2021 година монументът получи статут на Недвижима културна ценност. Това се случи в мандата на служебния културен министър Велислав Минеков, претендиращ за борец срещу мафията, а бетониращ култа към родоначалника на тази мафия. С неговото действие или бездействие Домът на БКП ще възкръсне. Минеков беше многократно предупреждаван за мръсната игра на архитекти, общинари, политици и други тарикати, но в крайна сметка престоят му в това ведомство наистина ще остави отровни следи.

Как може

да претендираш за европейски и демократични стандарти,

след като реабилитираш престъпен режим? Да се тупаш в гърдите като борец срещу корупцията, реставрирайки капището на партия чиято идеология е генератор на корупция и престъпно руско влияние. И ако случващото се за БСП, която води за носа правителството, това е истинско тържество, то неадекватното поведение на Продължаваме промяната е  притеснително и сериозно предупреждение, че тази формация е тотално измислена, без ценности, без устои, без съпротивителни сили. Най-тъжна е картината с Демократична България, толкова тъжна, че по-добре да спрем да трошим думи в нищото!

А за вярващите идиоти остава да намерят отговора – как с такива политици ще направим обективен българофилски прочит на историята, ще възстановим името на 136-то СОУ „Ген. Иван Колев“, ще прочистим територията от измислени паметници на антифашисти, „братушки“ и пишман освободители? Ще освободим улиците и булевардите на големите градове, да не се гънат от срам с имената на национални предатели, русофили и отявлени българомразци?