Джо Байдън изненада и разплака Елтън Джон в Белия дом

Елтън Джон и Джо Байдън

Елтън Джон и Джо Байдън

Елтън Джон каза в петък, че е свирил в някои красиви зали, но сцената пред Белия дом, под масивна шатра в една перфектна есенна нощ, е "вероятно черешката на тортата". След това той започна шоуто с „Your Song“, първият му голям международен хит. Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън слушаха 75-годишния певец, говорейки за неговия дейност, силата на музиката му и неговата добротата му. Събитието беше платено от A+E и History Channel. 

"Шеймъс Хийни веднъж написа, цитирам: Веднъж в живота жадуваната приливна вълна на справедливостта може да се надигне и надеждата и историята да се "римуват“, каза Байдън. "По време на невероятната си кариера сър Елтън Джон беше онази приливна вълна, която помагаше на хората да се надигнат и да накарат надеждата и историята да се "римуват", каза още американският президент.

В края на шоуто Байдън изненада Джон с Националния медал за хуманитаристика за неговата книга с песни и дългото му наследство от застъпничество. Музикантът се просълзи и каза, че е "смаян и смирен".

Списъкът с гости от 2000 души включваше учители, медицински сестри, работници на първа линия и защитници на ЛГБТК+, плюс бившата първа дама Лора Буш, защитник на гражданските права Руби Бриджис, образователна активистка Малала Юсафзай и Жана Уайт-Гиндър, активистка срещу СПИН и майка на Райън Уайт, който почина от усложнения, свързани със СПИН през 1990 г.