Премиера на „Цветният“ скитник - ДС белязала съдбата на рок легендата Георги Минчев

Покана за премиерата на прожекцията

Покана за премиерата на прожекцията

Тази вечер (06.10.23г.) от 19:00ч. ще се състои премиера на документалния филм „Цветният“ скитник. Той е посветен на легендата за българския рок Георги Минчев. Лентата е част от поредицата „БНТ представя“. Режисьор е Росен Елезов, сценарият е дело на Хелия Чавдарова, а оператор е Цветан Недков. Премиерата ще се състои в кино "Влайкова", входът е свободен.

Филмът за Георги Минчев проследява неговия образ през годините и развитието на творческия му талант. Показва неговата непримиримост към повратностите на живота– той претърпява 7 операции на мозъка. Но въпреки това продължава да твори и създава 7 албума след всяка една медицинска интервенция. За краля на българския рок енд рол свидетелстват Васко Кръпката, Развигор Попов, Валди Тотев и други негови близки приятели. Зрителите ще видят за първи път подробности от досието на Георги Минчев, разработван от Държавна сигурност. Той е следен от комунистическата полиция под псевдоним „Цветният“, което дава и заглавието на филма.

„Гошо Минчев беше изключителна личност – топла, светла и благородна. Той беше певеца на свободата на духа. Носеше със себе си тази воля за свобода, която е проявявал и в тежките тоталитарни времена и в последствие. Той е човека, който вдъхва надежда даже у хората, които са забравили вярата.“ – сподели пред Фактор.бг режисьорът Росен Елезов.