Колко "смарт" са смарт часовниците

Ако помните живота си без предимствата, които дават умните дигитални джаджи, значи можете да се насладите истински на смарт часовник. Съчетал в себе си функцията и визията на класическия ръчен часовник, той има значително повече приложения в ежедневието ни - може да бъде връзка в мобилния телефон, да предупреждава за входящ съобщения или разговори, да следи за жизнените ни показатели, да известява при ново писмо в пощата. Смарт часовникът е връзката с необятния дигитален свят, който можем дауправляваме от китката си.

Какви са предимствата на смарт часовниците

Според някои хората по света са два типа - такива, които използват умните часовници и други, за които това е поредното безполезно устройство, създадено да завърти главата на нещастните потребители и да бръкне в техния джоб. Какво всъщност правят смарт часовниците и как можем да се възползваме от техния "интелект".

Взел дизайна на класическия ръчен часовник, познат от близо столетие, съвременният му еквивалент разчита на удобството да е винаги под ръка с актуалната информация за часа.

Ето, че се появява смартфонът, който наред с всичко друго и показва времето, има будилник и хронометър. Тогава? Тогава в процеса на навлизането в дигиталния свят идва и нуждата да имаме възможност във всеки един момент да сме "свързани". Телефонът е великолепно устройство, но има ситуации, в които и малкият му размер е прекалено неудобен. При тренировка или докато почиваме в леглото е важно ръцете ни да са свободни и да не бъдем расейвани от безброй много интернет приложения. Тук е ролята на смарт часовника, синтезиран да ни предлага само най-важната информация. Обаче той може много - дори неща, които не сте се сещали, че са във възможностите му. Искате пример, ето: някои модели могат да ни "насочват" накъде да завиваме с определени вибрации, по време на шофиране. Задавате маршрута и се оставяте невидимия навигатор да ни води за ръка.

Нека този, който не е губил телефона си, веднага да вдигне ръка. И ако на тази ръка случайно има смартуоч, да активира приложението за откриване на телефон. О, нека не забравяме и опцията, позволяваща да откривате и своите ключове.

Фитнес тракер е може би второто име на умните часовници. Известни и като фитнес гривни, те са вече толкова задължителен атрибут в залата, както дъмбелите или тренировъчните сникърси. Вярно, все още не могат да предложат задължителното селфи, но това е само въпрос на време. Какво обаче може да прави? Можете да разчитате в калкулиране на стъпки, разстояние, калории, пулс, продължителност и фази на съня. Водоустойчивите модели се използват вече от няколко сезона от професионалните плувци.Как може да "помогне" часовникът? Гласовите команди и набирания са страшно полезни по време на трениране.

Разбира се, можете да разчитате на своите смарт часовници и Топ 10 джаджи за хора, интересуващи се от електроника и във всички други ситуации. Важните нотификации в социалните мрежи са по-достъпни от всякога. Свързани чрез bluetooth с телефона, те позволяват да проследявате своя инфо поток независимо от типа активност, която практикувате - атлетика, колоездене, плуване...

Няма да пропуснем да изтъкнем и в пъти по-издръжливата батерия, на която можете да разчитате по време на състезания. Дори при паралелно ползване на няколко приложения, няма да се изненадате неприятно след няколко часа.

Трябва ли да разчитаме на умния часовник? Без съмнение - той предлага толкова предимства, че всяко колебание е загуба на време. Ако се чудите дали си заслужава, просто попитайте някой от приятелите си, който вече използва своето устройство. И после просто поръчайте.