Съвети как да изберем най-добрите дамски обувки за плажа и басейнa

Лятото е все по-близо, а с настъпването на топлите дни, идва и желанието  да покажем и разтегнем пръстите на краката в хипнотични плоски сандали, чехли или джапанки, без да се налага да разчитаме на чорапи или чорапогащи, за да се борим със студа. Независимо дали сте в настроение за спортен привкус и търсите обувки, с които да комбинирате най-хубавите си ежедневни рокли или просто искате модерни и практични обувки за плажната си визия, джапанките и чехлите са идеалната лятна обувка, която не бива да липсва в нито един гардероб през горещия сезон.

Какви oбувки да изберете за плажната си визия?

На първо място и без конкуренция, джапанките са абсолютния фаворит за плажа не само през тази година, а от както тази толкова емблематична обувка присъства в ежедневието ни. Удобни за носене, лесно съхнещи, непретенциозни, джапанките са създадени, за да носят слънчево настроение, където и да ги обуете. Отдавна вече джапанките не се носят само на плажа или на басейна, а са се превърнали в ежедневна обувка, която се съчетава с по-спортни летни тоалети. Моделите и цветовете джапанки са по-разнообразни от при които и да е било друг тип обувки.

Джапанките с каишки през пръста, запазена марка на Havaianas са семпли и непретенциозни. Те са сред най-популярните модели, тъй като стоят добре с всички бански костюми и плажни тоалети, а освен това са удобни за носене. 

През последните години на мода се върнаха джапанките тип чехли и то толкова стремглаво, че се превърнаха и в ежедневна обувка. Моделите на Scholl и Sprandi, които може да намерите в онлайн магазина на ССС, са свежи и младежки и придават един спортен привкус на визията. Тези модели джапанки са и изключително удобни за носене и са подходящи дори за дълги разходки.

Напълно различни, оригинални и винаги разпознаваеми са джапанките на Crocs. На практика те са се превърнали в нарицателно за този тип обувка. Ако се чудите защо те са толкова популярни, просто трябва да ги пробвате. Тези обувки са създадени, за осигуряват прохлада и комфорт на краката. В магазините на ССС в цялата страна имате възможност да се “срещнете” с тези феноменални обувки и сами да се убедите, че славата им е заслужена.

Какви обувки може да носети като алтернатива на джапанките

Сандалите също може да бъдат идеален вариант за обувки, които да носите за плаж или басейн. Особено моделите, изработени от гума са идеални, тъй като позволяват мокрене и не се подхлъзват. Особено удобни са сандалите с каишки зад петата, защото крака не се изхлузва. Сандалите трябва да са плоски или на платформа, но никога на ток, тъй като се забиват в пясъка или тревата.

Платформите са абсолютен хит този сезон, така че ако искате да издължите силуета, но държите на удобството, изберете сандали на платформа и ще постигнете стилна плажна визия. Изберете светли цветове или морски мотиви, които създават лятно настроение.

Еспадрилите също чудесно биха се съчетали с плажен тоалет. Те придават един романтичен завършек на тоалета и седят чудесно с ефирна плажна рокля. Изберете светли цветове или морски мотиви и няма да сбъркате, но избягвайте да ги мокрите, защото тези платнени обувки не изсъхват толкова бързо, колкото гумените. Особено актуални този сезон са еспадрилите с връзки, които се връзват под коляното. Може да не ви се струват особено практични за плажа, но пък със сигурност ще изглеждате модерно и стилно с тях.