Лидерът на Сдружение „Русофили“: България изпраща оръжие на Украйна, виновна е за убийствата на руски войници и мирни жители

В слугинажа си към към Кремъл Младен Иванов скоро може да измести Копейкин, Малинов и Сидеров

Новата звезда на путинизма(в средата) като наблюдател на незаконния референдум в Херсон

Новата звезда на путинизма(в средата) като наблюдател на незаконния референдум в Херсон

„В голяма степен българския народ се отнася много положително към Русия. А сега българските граждани видяха, че практически всички политически партии (и тези, които уж са опозиция) се изказват против Русия и нейното ръководство. А това още повече увеличава пропастта между обикновените хора и политическия елит.
От една страна българските политически и икономически елити, които станаха такива именно благодарение не Русия (по-рано СССР), ако следваме логиката са длъжни да бъдат положително настроени към Русия. Но за съжаление това не е така. Още с началото на Специалната военна операция (СВО) ние слушаме само критика по отношение на Русия и нейното ръководство. Не говоря за това, че Русия два пъти е освобождавала България. Те много бързо забравиха всичко това. И началото на СВО показа това отношение.“ Това казва в актуално интервю за руската медия  ridus.ru/ukraina Младен Иванов, представян като председател на Сдружението на русофилите в България. Според него българските елите забравили общата ни история с Русия.

Иванов критикува българската позиция да предоставим оръжие на Украйна, заявявайки: „България още от началото започна да изпраща оръжие в Украйна през Полша. Просто правеше това неофициално. Както правеше това и по време на въоръжения конфликт между Русия и Грузия. Сега, както казахте по-горе, парламента на България, за голямо съжаление прави това официално. Практически нашата държава изпраща оръжие, с което се

убиват руски войници и мирни жители

Българския народ разбира всичко това. И обществото е меко казано възмутено.“ Путинистът обаче мълчи - кой е агресорът, който сее кръв и разруха в Украйна?

Пред руското издание путинистът нпада оръжейния търговец Емилян Гебрев, използвайки и квалификации: „За Гебрев - Лично за мен, както и за всички здравомислещи хора у нас, това е доволно гнусна личност, която е длъжна да отговаря пред законите на Република България за своята дейност.“
В пропагандното интервю, което преиначава обективните процеси и настроения в България Младен Иванов обвинява Запада в двойни стандарти, защото приел Хърватия в еврозоната и им позволил да въведат еврото, а България била отхвърлена. Манипулаторът обаче мълчи, че именно пробитата от руски зависимости България е една от важните причини да останем още в чакалнята.

Иванов изтъква и

откровени лъжи за енергийните проблеми

на страната ни: „Очакванията са тревожни, естествено. Не е ясно как тази енергийна криза ще се развива. Но най-вероятно ще бъде още по-лошо. И всички разбират, че в тази криза е виновна не Русия, а санкционната политика на Европейския съюз.“ Путинофилът угодно е забравил, че Газпром едностранно спря подаването на газ за България, нарушавайки договорите. Но въпреки това страната не мръзне и не студува, синьото гориво е осигурено и то на изгодни цени. Мрачните предсказани на руските хибридчици и българските им слуги се провалиха и просто не се случиха.

Манипулациите пред руската медия на Младен Иванов продължават и по друга чувствителна тема: „Към гражданите на Русия  засега нито веднъж не съм виждал негативно отношение. Обратно, отношението е много добро. Съвсем друга работа е отношението към гражданите на Украйна. Някои от бежанците ни казват какво ние сме длъжни да правим. И в това отношение една хубава руска пословица: „в чужд манастир със своя устав  не се ходи“.
Длъжен съм да кажа, че в Украйна воюват още няколко граждани на България. Естествено

обикновените хора възприемат тези наменици като престъпници

Иванов коментира с нескрита ирония и явни обиди и персоната на новоназначения посланик на Украйна у нас: „Естествено това е подигравка! И ако сравним този нов украински посланик, например с руските дипломати, то разликата е много голяма. Някои от руските дипломати, които работят тук знаят български език по-добре от повечето българи и се отнасят с уважение към българския народ, към нашата история и към нашите традиции. Даже мога да кажа, че те гледат нашата страна по-добре отколкото обикновените хора на нея.
Това, като направи Украйна, да изпрати тук такъв дипломат е като минимум много обидно за нас. Все пак българското общество е доволно консервативно и това със сигурност в Киев го знаят. Всичко това аз лично разглеждам, меко казано, като подигравка“, допълва манипулаторът, забравяйки за обидите и високомерието, което излива към българите Елеонора Митрофанова.

Без съмнение нова „звезда“ на пропутинската пропаганда изгрява от руските медии и у нас. Структурата на Младен Иванов вече се конкурира с русофилите на подсъдимия за шпионаж в полза на Кремъл Николай Малинов. Иванов обаче не е просто русофил, а претендира за изявен путинофил, който скоро може да се окаже флагман на нова хибридна политическа формация, изтикваща Сидеров и Копейкин.
Името му доби популярност преди няколко месеца, по време на незаконния референдум, които Кремъл провеждаше в Херсонска област. Иванов се оказа българският наблюдател там, изпратен явно от самия себе си, защото страната ни не признава престъпните кремълски опити за завладяване на територии от Украйна.
За сдружение "Русофили" в интернет можете да се информирате от сайта им или от страница на руски език, а за председателя и Младен Иванов ще научите, че е завършил икономика в Русия и е специалист "Човешки ресурси".
Кой знае как сдружението е организирало семинар по "антитерористична сигурност" за служителите от държавните структури на град Своге, което, както се хвалят самите русофили е "първият по рода си такъв семинар в България".