Тази рецепта никога няма да ви изневери

Ястието е много вкусно доори да е студено

Това е най-бързата и вкусна вечеря на всички времена. Най-често се слага за "пълнеж" кренвирши или наденички, но вие можете да сложите каквото деликатесно месо имате в хладилника, дори и с варени яйца е много вкусно и декоративно.

Наистина си струва да опитате, ще получите перфектния обяд или вечеря, с бързо и лесно приготвяне. 

Пригответе изброените продукти и започвайте.

3 яйца

250 мл прясно мляко

50 г масло

500 г брашно

1 пакетче бакпулвер (10 г)

сол на вкус

4 листа топено сирене

4 кренвирша или дебърцини (наденички)

100 г настърган кашкавал (или моцарела)

Приготвяне

В дълбока купа се слагат 250 мл мляко и се добавят две цели яйца, една чаена лъжичка сол, 50 г разтопено и охладено масло (в микровълнова или на много слаб котлон), след което всичко се разбива добре с бъркалка.

Добавете сухите съставки към сместа през цедка: 500 г брашно и едно пакетче бакпулвер (10-12 г). Разбийте добре с бъркалка до получаване на хомогенна течна смес с гъста консистенция, без бучки.

Продълговата форма, която обикновено използвате за козунак или хляб с размери 32х12 см, намажете с маргарин и застелете с хартия за печене, след което изсипете готовата смес в нея. Формата трябва да е дълбока, защото при печене сместа нараства, а обемът се увеличава почти двойно.

Заравнете повърхността, след което покрийте с едно разбито яйце. Разпределете яйцето равномерно върху цялото тесто, като се стараете да попадне под всички ъгли. Отгоре се нареждат листа топено сирене, които да покрият цялата повърхност.

След това подредете месото или нещо друго по ваш вкус и накрая покрийте всичко с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за половин час.

Сервирайте ястието горещо, но е много вкусно и студено.

Източник: zajenata