Марешки: Може да блокираме примерно централата на Христо Иванов с искане за оставка на президента

Не съм на блокадата и милиони българи не са. Почвам да живея с мисълта, че живеем в друг свят, а не този, който е реалният. Всички социологически агенции, дори и червените, показват 50 на 50 процента разделение заради властта, а 95% от българите не подкрепят блокадите на улици. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки в "Здравей, България" на Нова телевизия.

Ще изчакаме още 1-2 седмици и ако тази ситуация продължи, ще блокираме някоя медия със същите искания – оставка на правителството, на президента, на всички, които се сетите. Ще мятаме домати и яйца, закани се Марешки.  Той  попита – какво са виновни гражданите на Варна, че им блокират живота? По същата логика, по която някои граждани биват замеряни на "Орлов мост".

Може да блокираме примерно централата на Христо Иванов с искане за оставка на президента! Разбирате ли колко е абсурдно – да блокираш нещо и да протестираш за друго, уточни Марешки.

"Тези, които блокират, всъщност помагат на правителството да се бетонира", смята той. На въпрос колко души да очакваме на улицата при протестите на "Воля", Марешки не пожела да говори за числа, но уточни, че по негово мнение изразява позицията на по-голямата част от българите. "Ще видим колко са тези граждани, които имат обратната гледна точка – че това, което се случва, е една анархия и "стани да седна", каза Марешки. И призова протестът "да изхвърли такива като Христо Иванов, като Мая Манолова и Александър Томов-Лупи."

"Всеки има право на мирен протест, да изразява своята позиция", подчерта Марешки. "Мисля, че даваме много светъл пример и очаквам хората да ни дават все повече подкрепа", убеден е лидерът на "Воля". Що се отнася до темата "Маджо", Марешки попита защо Христо Иванов иска да говори по темата зад камера, а на "Росенец", "с подготвените сценки", е искал всички камери да го снимат.