Мария Габриел върна празна папка с първия мандат на Румен Радев

Мария Габриел

Мария Габриел

Папката, която днес връщам, е празна. В нея, от името на ПГ на ГЕРБ, няма да допусна да влязат имена на хора, които не са вследствие на открити, ясни разговори на основата на принципи и отговорности, а са резултат на задкулисни договорки. Това не бих го допуснала.

Това заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, предаде БГНЕС.

Припомняме, че Мария Габриел и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложиха експертно правителство на база ясни приоритети и за срок от една година към ДПС, БСП и “Има такъв народ” преди връчването на първия мандат.

При представянето на приоритетите на правителство пред ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че спират разговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет с първия мандат.

На 18 май от ИТН обявиха, че ще подкрепят правителство от експерти. Направи го лидерът Слави Трифонов с видеопост във фейсбук. Вчера обаче Трифонов заяви, че няма да подкрепи правителство с първия мандат, тъй като според него то очевидно не е от експерти, както и с ИТН не са проведени никакви разговори.

ДПС обявиха подкрепата си за първия мандат. "Да, естествено", отговори Мустафа Карадайъ в кулоарите на въпрос дали ще подкрепят първия мандат.

„Възраждане“ още от самото начало заяви, че ще подкрепи само кабинет, излъчен от тяхната политическа сила.

Очаквайте подробности!