Министър Шишков не е доволен от довършителните работи по интерконектора с Гърция

По думите му липсва напредък и по-специално липсват допълнителен път към газоизмервателната станция и на резервен оптичен кабел

Иван Шишков

Иван Шишков

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков ще поиска конкретни срокове от изпълнителя на газовата връзка с Гърция за довършителните дейности. Той и началникът на ДНСК арх. Деляна Панайотова инспектираха напредъка по допълнителните етапи на газоизмервателната станция край Стара Загора, съобщи БНР.

При посещението си на обекта край старозагорското село Малко Кадиево служебният министър констатира, че липсва напредък по довършителните дейности. По-специално Иван Шишков отбеляза липсата на допълнителен път към газоизмервателната станция и на резервен оптичен кабел. Той не отчете напредък и по противоерозионните мерки по трасето, с които изпълнителят на интерконектора е натоварен.

Служебният министър подчерта, че констатираните липси нямат отношение към функционирането на газовата връзка, но отбеляза, че държавата държи допълнителните етапи да бъдат изпълни, поради което ще бъде приет ясен график.

Във вторник ще бъде проведена среща в Министерството на регионалното развитие, в рамките на която Иван Шишков ще постави конкретни срокове на частната фирма. "Ще са такива, които да не ги притискат, но същевременно с това държим всичко да бъде свършено", отбеляза министърът.

Иван Шишков увери, че ще настоява пътищата в околните села, повредени в резултат на тежката техника, ангажирана с изграждането на интерконектора, да бъдат възстановени.