Митрофанова при Волгин утре в БНР - граждани излизат на протест

Руска антибългарска пропаганда с парите на българските данъкоплатци

Елеонора Митрофанова

Елеонора Митрофанова

Посланичката на Русия Елеонора Митрофанова е поканена като гост в утрешното предаване на проруския пропагандист Петър  Волгин „Политически НЕкоректно“ по БНР.

В знак на протест, че националното радио, което се издържа от българските данъкоплатци, за пореден път се тиражира пропагандата на държава, обявила България за враг, журналистът Цветан Томчев организира гражданска акция пред БНР.

Утре в 11. ч. журналисти и граждани ще протестират пред сградата на националното радио срещу транслирането на руска дезинформация в българския ефир.   

„В края на годината наглостта на Петър Волгин стигна дотам, че са поканили в предаването на БНР „Политически некоректно“ посланичката на Русия Елеонора Митрофанова докато трае събарянето на Мемориала на окупаторската червена армия. С тази покана Волгин потвърждава факта, че е близък с Митрофанова и че посолството, за което той твърди, че дава указания на български политически партии, всъщност е руското – той намеква, че е американското, но в действителност е руското.“ – заяви Цветан Томчев пред Faktor.bg.

„Волгин демонстрира близостта си с Митрофанова,  при която той и други българи ходят всяка седмица да пият чай“, добави журналистът.

От 4 февруари насам Цветан Томчев организира пред БНР постоянни протести срещу разпространяването в ефира на националната медия на антибългарски послания, обслужващи интересите на Москва.

Той отново напомни, че Русия е единствената страна в света, която ни е обявила за „враждебна държава“.

„Нека утре в 11 ч. да изразим мощно несъгласие с тази политика на БНР и да заявим: Вън Волгин от БНР!“, призова Цветан Томчев.