Доц. Момчил Дойчев: Парламентът трябва да започне процедура за импийчмънт на Румен Радев, заради руските му зависимости (на живо)

Момчил Дойчев

Момчил Дойчев

Народното събрание трябва започне процедура за импийчмънт на президента Румен Радев. Това ще поиска в своя позиция Атлантическият съвет на България. Радев има извратена логика, обяви още първия ден, че Русия ще победи в тази война, а и досега продължава да защитава техните интереси, противопоставяйки се да предоставим оръжие на Украйна. Президентът Радев очевидно разчита на внедрените вековни русофилски комплекси, а голяма част от българите са продукт на една изцяло фалшифицирана русофилска история за освобождението, за братската помощ, за съветската армия непобедима и т.н. Позицията на Радев е наистина позорна, той не може да претендира да бъде натовски генерал и защитник на евроатлантически ценности. Това обяви в „оПозиция с Горан Благоев“ политологът и съпредседател на Атлантическия съвет на България доц. Момчил Дойчев.

Според него пъпната връв на това правителство и „Продължаваме промяната“ с президента Радев сякаш вече е прекъсната след вчерашната позиция на правителството и откритото конфронтиране с Радев. 

До вчера смятах, че това правителство ще се провали и вероятно през есента ще има нови избори, но сега перспективите са различни. БСП тежи като котва на това правителство, категоричен е Дойчев. 

Кой има интерес от нови избори.

Идва ли време за обединение и консолидация на усилията на  евроатлантическите българи, половината от които не са политически представени в парламента? 

Може ли историята ни да бъде изчистена от русофилски митове и легенди?

Има ли шанс новият политически проект на Стефан Янев?

Как България да се противопостави на опитите да бъде върната в орбитата на Русия и Евразия?

Може ли България да се отърве от посткомунистическата мафия и ДС?

Чуйте отговорите от политолога доц. Момчил Дойчев.

Гледайте и чуйте ексклузивното интервю през платформата на Faktor.bg и нашите канали във Facebook и YouTube.