De Profundis: България – Русия: мълчанието на агнетата води до тяхното заколение

В Щатите обявиха ЧВК „Вагнер“ за престъпна и терористична организация, а у нас цяла Русия трябва със закон да бъде обявена за престъпна и терористична

Авторът

Авторът

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Не знам още колко можем да се давим, граждани, в собствения си сос, но изглежда консервата е не само дълбока, но и магическа - всеки път, щом нагълтаме много гадост, появява се още повече от нея.   
Един читав българин – Христо Грозев, разкри, че през 2016 срещу България е готвен руски преврат, който, „по една случайност“, не се е състоял. Няма да коментирам самите подробности, които се появиха, искам обаче малко да поразсъждаваме върху някои развития, свързани с това.  
Първо, дори онези български медии, които съобщиха казаното от Христо, го направиха с половин уста – просто сбит преразказ и толкоз. Никой не би истинска тревога, както би трябвало. Никой не извади допълнителна информация по случая, за да знаем от какво и как да се пазим. Никой не предупреди, че станалото преди 9 години винаги може да се повтори – и превратът този път да успее - докато българските политици се държат спрямо Русия като страхливи мерзавци. Никой не взе информацията като  повод за кампания, в която ясно и последователно да обясни на широката публика 

защо Русия е основна заплаха за България, 

основна спирачка за икономическото и общественото ни развитие, основно препятствие за истинското ни европейско настояще и бъдеще. 
Второ – това мълчание завладя не само медиите, а и политиците. Защо Бойко Борисов не излезе да каже нещо, което отдавна се подозира - че точно заради пряката руска заплаха през онази година промени политиката си на 180 градуса и, вместо да спира руския газ, както правеше дотогава, им построи тръба с парите на българския данъкоплатец. Като придружи процеса с много метани и теманета пред Императора и Империята. 

Защо „десните“ и „европейски“ политици от ДБ и ПП не използваха адекватно информацията на Грозев за реализация на български и европейски политически цели. Защо президентът Румен Радев мълчи като да не казвам какво и се прави, че някой друг, а не милата на сърцето му Русия, пак е пръднала в българския трамвай.  
Трето, защо „правоохранителната“ и „правораздавателната“ система тук още тогава не разкриха истината и не информираха официално българската общественост за пряката руска заплаха. Та нали за това сме ги назначили и за това им плащаме тлъстите заплати на тия типове. А и това всъщност - според неписания, но съществуващ Обществен договор - е единствената работа, която имат - да ни пазят от опасностите. Което включва и необходимостта да се дава информация за самите опасности. 
Четвърто – някой да разбра каква е съдбата на основните „превратаджии“? Защо те не са в съда, в затвора или на друго топло място, където би трябвало да бъдат, след като преди това са разкрили пред съответните власти истинския обхват и глъбините на дяволските руски козни. 
Не, няма да стане нищо от това, което би станало в Полша, Чехия или която и да било нормална европейска страна. 
Ето защо

 няма да ни пуснат в Шенген

 Не заради конкретния начин, по който не можем да опазим от собствената си алчност, корупция и некадърност външната граница на Евросъюза, а заради конкретния начин, по който пълзим пред Русия. 
Ето защо няма да ни пуснат и в Еврозоната – те там руски рубли и руски рубладжии не щат, а ний…..ний май друго не можем да предложим.

Звучи ви обидно за България и българите ли? Искате доказателства ли? Ами ето ви ги – като кажеш НДСВ и доказателствата вече са тук. Но не, ще продължа, не мога да се въздържа да не цитирам великия мислител Минчо Спасов, който закова основния принцип на българската политика, както Кант закова категоричния императив: „България трябва да се отнася със страх и уважение към Русия“.
Така ли? С уважение, че Русия нападна Украйна, зъби се на цялата демократична общност и изнудва целия свят с използването на ядрени оръжия. Мно-о-о-о-го голям повод за уважение, няма що. Или ще ги уважаваме заради убийствата, мародерствата и изнасилванията на цивилни, които са единственият начин за водене на война, познат на храбрата Червена армия. Или заради изкуството на лъжата, наглостта и изнудването, практикувани всекидневно от най-високите руски политически фактори.  

А страхът – ами просто трябва да се страхуваме. Длъжни сме. Обречени сме. Веднъж, защото така трябва да прави всеки руски крепостен и втори път, защото иначе Русия ще нападне и нас. Или ще ни врътне кранчето за газа. Или ще ни прати още един Симеончо да ни спретне още едно НДСВ, което да ни разбърка политическата система и мозъците по простия метод „говорене на глупости“. 

Малей-й-й-й, виж ти доказано провалените политици като Минчо Спасов какви велики мислители можели да бъдат. И защо не, това, което се случва в момента с тях, ако не се сещате, е опит за възкръсване, а той дава нови сили. Нали знаем колко опасно може да бъде едно зомби. 
А много зомбита могат да направят огромна беля. И Спасов дори алегорично посочва в коя посока се целят той и компанията му от оживели политически трупове. „Ние не принадлежим на Атлантическия и Северния океан, затова не трябва да мислим, че сме веднъж завинаги в тях“ – каза тоз накапан с руски квас европеец. Като намекна, че щом прясно възкръсналото НДСВ дойде на власт, то ще промени българската политика изцяло, включително като ни извади от НАТО.
А от ЕС? Ще ни извадят ли също или там ще стоим, щото много пари дават ония глупаци, бе! И не знаят как ние можем сръчно да си ги харчим. 

Как умеят да сънуват еротични еврови банкноти някои избрани люде, избрани за политици заради високия ум и дълбоката чест, които притежават - направо съм учуден от таланта им. 
Добре, де, Минчо Спасов и НДСВ са 

отдавна бита карта 

и никога няма пак да стъпят в реалната власт, колкото и да се пъчат. Или да се мажат с червено червило. Но какво да кажем за действащия президент Румен Радев, който опитва да ни убеди в абсурдната теза, че като не даваме оръжия на Украйна, се борим за мир. 
Честно, не мога да кажа нищо добро за този човек, затова не бих искал да казвам нищо – обаче той ме принуждава. 
Не можеш за конфликт, в който Голиат провежда геноцид спрямо мирните украински граждани, да твърдиш, че ще се увеличат жертвите сред тях, ако подадеш камъче за прашката на Давид, който ги защитава, като се противопоставя на гиганта. Няма нормален разум, който може да приеме подобна логика, защото тя директно казва на жертвите – нямате шанс, не се противете, предайте се на милостта на агресора. 
Смятам, че онзи, който лансира подобна теза, не е разумен човек. Нито е морален човек. Нито е човек, който говори истината. Нито е някой, загрижен за мира, а единствено за каузата на Голиат. 
Но не само – този същият неразумен, неморален и неискрен човек, опитва

 да излъже всички българи,

 като им внушава, че каузата на Голият е справедлива и той ще победи. Докато истината е съвсем различна. Тя е точно обратна и не мога да разбера докога в България ще търпим откровената защита на руските интереси, които откровено противоречат на българските. Да беше някак леко завоалирано, а то е видимо като гол гъз насред площада.

В Щатите обявиха ЧВК „Вагнер“ за  престъпна и терористична организация. 
Тук цяла Русия трябва със закон да бъде обявена за престъпна и терористична. Това е единственият начин, по който слугите на Империята, вместо заради това да получават повече власт, ще започнат да си получават заслуженото.